26. kolo
27.10.2008 17:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

CSKA si v derby proti Dinamu zajistilo tři body

Moskevské derby Dinamo – CSKA skončilo jasným vítězstvím hostujícího celku 3:1. Armějci potvrdili skvělou formu a stále živí naději na titul. Za CSKA se trefili Ignaševič, Vágner Love a Dzagojev, domácí mužstvo snížilo po střele Wilkshira.

Trenér Dinama Andrej Kobelev překvapil svého dobrého přítele Valerije Gazzajeva s hrou na dva útočníky, vedle Keržakova se postavil mladý Kokorin. Hostující trenér sestavu, oproti duelu s La Coruňou v Poháru UEFA, neměnil.

Úvod utkání přinesl šok pro domácí diváky. Přímý kop vyhlášeného exekutora Ignaševiče zaskočil brankáře Karčemarskase a Armějci od sedmé minuty vedli 1:0. Oba týmy se hnaly do útoku přibližně stejně, avšak na fotbalistech CSKA bylo patrné, že jsou ve větší pohodě a jejich akce tím pádem byly nebezpečnější.

Brazilec Vágner Love měl po centrech ze stran od křídelních hráčů Žirkova a Krasiče dvě dobré příležitosti, ale aktuálně nejlepší střelec se zatím zastřeloval. Po centru talentovaného Dzagojeva měl na hlavě druhou branku v utkání Ignaševič, ale mířil nepřesně.

Postupem času se Dinamovci probouzeli a před brankou Akinfejeva bylo rušno. Své šance ale neproměnili Semšov, Chochlov a Kokorin. Těsně před koncem poločasu se skvěle uvolnil Vágner Love, ale Dmitrij Kombarov jej na poslední chvíli dokázal zpacifikovat.

V 58. minutě na sebe vzal odpovědnost hostující záložník Krasič, prosadil se přes obranu Dinama a poslal nadýchaný centr na Vágnera, kterému stačilo jen nastavit hlavu. Brazilec vsítil svou třináctou branku v probíhajícím ročníku ruské ligy. Zpátky do hry mohl modrobílé dostat mladičký útočník Kokorin, ale jeho přízemní střelu vytěsnil Akinfejev konečky prstů na tyč.

Štěstí neměl v koncovce ani Keržakov, který dvakrát v dobré pozici minul. Obrovskou příležitost pak spálil střídající útočník Genkov, když po stříleném centru ze strany ze dvou metrů minul branku. A tak udeřilo potřetí CSKA, Dzagojev v šestnáctce Dinama vysunul Žirkova a ten střelou pod břevno nedal Karčemarskasovi žádnou šanci.

Nutno poznamenat, že takový stav si Dinamo nezasloužilo, zaslouženého snížení se v závěru dočkal po spolupráci s Genkovem Australan Wilkshire, který svými střelami už v předchozích minutách zaměstnával Akinfejeva.

Autor: David Kubáň

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele