27. kolo
01.11.2008 14:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Spartak zlomil prokletí a porazil CSKA

Moskevské derby CSKA – Spartak, tradičně hrané v Lužnikách, ovládl překvapivě Spartak. Červenobílí se vítězství nad svým metropolitním rivalem dočkali po sedmi letech, jedinou branku vsítil útočník Nikita Baženov. CSKA se prakticky připravilo o naději na titul, který už v neděli může získat Rubin Kazaň.

Spartak přistoupil k derby lépe než posledně, kdy prohrál vysoko 1:5, ale v útoku se prosazoval těžko. První jeho vážná šance tak přišla až ve 20. minutě. Záložník Pavlenko vysunul Baženova, který však sám před Akinfejevem neuspěl. Poprvé o sobě dal vědět i Radoslav Kováč, jehož dalekonosný pokus ale Akinfejev lapil. Na druhé straně pálil Krasič mimo. Poté CSKA zahrozilo po standardních situacích, ale bratři Berezučtí hlavou mířili vedle.

Diváci v Lužnikách se nenudili. Skvělou akcí se blýskl Žirkov, který vylákal Pletikosu a centrem našel Krasiče, Srb si však vylámal zuby na obránci Fathim, který za Pletikosu zaskočil. Spartak v reakci zahrozil šancí Prudnikova. V závěru poločasu se Armějci mohli dostat do vedení, Vágner si poradil s Fathim a přihrál Žirkovovi, ale jeho střelu skvěle zneškodnil Pletikosa. Chorvatský brankář Spartak podržel také o chvíli později, když lapil střelu nejlepšího střelce ruské ligy Vágnera.

Na začátku druhého poločasu propásl skvělou příležitost Krasič, který mířil vedle po krásné akci Vágnera a Dzagojeva. Spartak odpověděl po průniku Rodrigueze, který po spolupráci s Baženovem v obrovské šanci míč do sítě nepropasíroval.

Nicméně další útok Spartaku už se proměnil v gólovou radost. Prudnikov krásně přenesl hru na Bystrova, ten přesnou přihrávkou našel útočníka Baženova a Spartak šel do vedení. Trenér Armějců Valerij Gazzajev v reakci poslal na hřiště druhého útočníka, mladého Ryžova. CSKA se hnalo za vyrovnáním, ale Spartaku po vstřelené brance narostla křídla a nedával armádnímu klubu vydechnout.

Stipe Pletikosa měl hodně práce po tvrdé dalekonosné střele Krasiče, Spartakovci odpověděli střelou Argentince Rodrigueze. CSKA mělo územní převahu, ale v koncovce neuspěl Ignaševič po rohovém kopu a pak ani Žirkov s Vágnerem, kteří nadělali Spartaku v jeho pokutovém území hodně problémů.

Rozuzlení nastalo pět minut před koncem základní hrací doby. Fotbalisté CSKA dali hlasitě najevo svůj nesouhlas s výrokem rozhodčího, a když Žirkova neuklidnila ani žlutá karta, dostal druhou a šel pod sprchy. CSKA chtělo nepříznivý průběh zvrátit i o deseti, ale když se v nastaveném čase neujala ani střela Krasiče, Spartak mohl slavit senzační vítězství 1:0. Spartak porazil CSKA v období, kdy se to čekalo nejméně.

Autor: David Kubáň / sport-express.ru

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V Rusku neskutečně sledované a probírané moskevské derby. Spartak nevyhrál s CSKA už sedm let, navíc naposled se ztrapnil debaklem 1:5. Tento zápas taky nastartoval hodně změn na obou stranách. Spartak se dostala ještě do větší krize, sáhl k vyhazovu několika hráčů a neprobral se dodnes. To CSKA se od tohoto momentu neskutečně zvedlo, hattrick probudil Vágnera, který válí dodnes a poprvé dal o sobě výrazněji vědět Alan Dzagojev.

A Spartak by neměl šňůru ztrát se svým rivalem prolomit ani v sobotu, CSKA je ve formě a vyhraje 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Už je prodáno skoro 40 tisíc lístků, to bude peklo. :

Reagovat
$dolar$

Jak vypada hra Spartaku? Zlepsila se od prichodu Michaela?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

mozna jeste zhorsila

Reagovat
Radin

Spartak bez šance

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tipujete tenhle zápas?? je to docela složité, pže Spartak bude chtít určitě vyhrát a aspon trochu si zpříjemnit nepříliš dobrou sezonu, na druhé straně CSKA je ve formě a teoreticky ještě může myslet na titul....

Reagovat
smazaný uživatel

Na tomhle zapase nic slozityho nevidim. Jasny vitezstvi CSKA. Jakejkoliv jinej vysledek bude prekvapenim.

Reagovat
One-Real

Nejspíš si vsadím na CSKA, mají momentálně skvělou formu, Spartak naopak...

3:1 (Love 2x, Dzagojev, Ignaševič vlastní)...

Reagovat
smazaný uživatel

Malafejev chytá za CSKA???To je nějaká blbost ne?Malafejev je v Zenitu a za CSKA chytá Akinfeev.Takže by to v těch sestavách měl někdo opravit

Reagovat
smazaný uživatel

ty nie si hlupy.. ..akurat som to siel pisat

Reagovat
smazaný uživatel

Ja teda v sestavach normalne vidim spravne "Akinfejev"

Reagovat
Tomanatura

3:1, možná 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kerzak0v: jo na tomhle zápase není nic složitého

Reagovat
smazaný uživatel

nahoda.... v soucasny chvili by CSKA 9 z 10 zapasu nad Spartakem vyhralo. Dneska to byl (bohuzel) ten desatej.... stane se

Reagovat
smazaný uživatel

zku*venej Spartak .....tou holomajznou porazit CSKA. Muzou podekovat Pletikosovi (a vybornej byl dneska vyjimecne i Kovac) a tomu, ze CSKA psychicky nezvladlo zaver.... dostat 2 karty za kecy behem 10 vterin, to je fakt demence...

... body pro Spartak je to nejhorsi co dneska mohlo bejt, snad nam jeste neseberou aspon poharovy mista - zaverecny derby bude asi dvojnasobne dulezity

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele