16. kolo
03.08.2008 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

CSKA - Samara: Bezbranková remíza

V CSKA si remízu 0:0 oblíbili. Jinak se snad nedá vysvětlit, že armádní mužstvo po stejném výsledku remizovalo třikrát v řadě. A to měli domácí proti Samaře celý zápas početní převahu. Za hosty odehráli celé utkání čeští legionáři Jan Koller a Jiří Jarošík. Luboš Kalouda nebyl ani na lavičce CSKA. Od první minuty nastoupil Jurij Žirkov, na kterého trenér Valerij Gazzajev hodně spoléhal. Minulé utkání křídlo CSKA vynechalo kvůli kartám.

Samara byla od prvních minut mnohem aktivnější než CSKA. Už ve třetí minutě střílel po rohovém kopu Escobar a brankář Igor Akinfejev mohl jen děkovat spoluhráčům, že pokus kolumbijského reprezentanta zablokovali. Hosté neustále vládli nad míčem a podnikali nebezpečné útoky. Na levém křídle si počínal aktivně Jevgenij Savin, který několikrát zamotal hlavu zadákům CSKA. Pohrál si třeba s Alexejem Berezuckým, ale mířil mimo. Samara útočila směle dál. Div, že neskóroval v 17. minutě Escobar, který střílel z prvního doteku

CSKA útočilo sporadicky. Z přímého kopu střílel do nebes Ignaševič. Blízko své první branky v ruské Premier Lize byl naopak útočník Jan Koller, ale v blízkosti Akinfejeva mířil hlavou vedle. Zdálo se, že Samara dnes bude utkání kralovat, když přišla 34. minuta. Unikajícího Vágnera Loveho zastavil nedovoleně Oh Bum Suk a rozhodčí mu udělil červenou kartu. Samara tak musela hrát ve zbytku utkání o deseti. Trenér Sluckij proto takticky stáhl Escobara a nahradil ho Budylinem. Do přestávky bylo aktivnější CSKA.

Druhé dějství už bylo v podání CSKA lepší. Domácí před poloprázdnými tribunami v Lužnikách více útočili. V 62. minutě centroval Žirkov, k míči se dostal Dudu, který prodloužil na Vágnera Loveho. Brazilec, který údajně míří do brazilského Flamenga, ale ze dvou metrů netrefil branku. Trenér Sluckij poté stáhl Savina a poslal na hřiště Tichonova. Zkušený fotbalista hru Samary uklidnil, podržel míč a také on přispěl k remíze 0:0, s kterou jsou v Samaře, vzhledem k průběhu utkání, určitě spokojeni.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

cska zase bez golu ,,, pěknej výkon R. Adžindžal a na druhé straně žirkov

Reagovat
smazaný uživatel

Líbil se mi ještě Savin, který se na levé straně výborně uvolňoval. Škoda vyloučení Oh Bum Suka. Samara měla jednoznačně na vítězství.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele