12. kolo
06.07.2008 14:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Moskevské derby ovládlo Dinamo

Góly, šance, emoce a krásný fotbal přineslo moskevské derby mezi CSKA a Dinamem. Radovali se hosté, kteří po brankách Semšova a Kolodina zvítězili 2:0.

V Rusku jsou zápasy CSKA – Dinamo každoročně svátkem fotbalu, přesto nebyl stadion Lužniki zdaleka zaplněn. CSKA se muselo obejít bez disstancovaného Vasilije Berezuckého, jediným překvapením v sestavě domácích bylo nasazení Ramona, který dlouhou dobu marodil se zraněním. Daniel Carvalho nebo Luboš Kalouda zůstali pouze na lavičce. Hostující trenér Andrej Kobelev také nemohl počítat s kompletním kádrem, zranění nepustilo do hry Granata, Pimenova a Dimidka. Na lavičce začal Cvetan Genkov, který se musel podřídit taktice Dinama s hrou na jednoho útočníka – Keržakova.

CSKA převzalo od úvodního hvizdu otěže zápasu. Zejména duo Žirkov a Ricardo Jesus bylo aktivní a zadákům Dinama dělalo velké potíže. Brazilský útočník měl na kopačce několik vyložených šancí. Dvakrát pálil těsně vedle.

Z ojedinělého útoku udeřilo ve 12. minutě Dinamo. Portugalský tvůrce hry Danny vyslal chytrou přihrávkou za obranu Semšova, který obstřelil Akinfejeva a poslal hostující mužstvo do vedení.

Inkasovaný gól se na hře CSKA podepsal, někteří hráči šli s výkonem dolů, jediný Žirkov svými kousky motal hlavu především Kowalczykovi. Po jednom ze soubojů těchto dvou hráčů dokonce dostal zadák Dinama žlutou kartu.

Do samostatného úniku se mohl dostat Keržakov, ale na přihrávku Dannyho jen těsně nedosáhl. Před koncem poločasu stáhl Valerij Gazzajev nejistého Šemberase a nahradil ho Grigorjevem, což bylo klíčový moment pro druhé dějství.

Do druhého poločasu vstoupilo lépe Dinamo a Valerij Gazzajev byl hodně nespokojen. Nevýrazného Vágnera Loveho nahradil Danielem Carvalhem.

O deset minut později, v 62. minutě nastal zlomový moment celého utkání. Grigorjev zatáhl za dres Semšova, který se ocitl ve vyložené šanci a rozhodčí Maxim Lajuškin nařídil pokutový kop a Grigorjeva vyloučil. Z následného pokutového kopu se Kolodin nemýlil.

Od tohoto momentu se emoce stupňovaly a Lajuškin musel zahájit karetní mariáš. V 71. minutě se počet hráčů na hřišti vyrovnal, Kolodin nevybíravým skluzem přejel Žirkova a po druhé žluté kartě šel pod sprchy. Také Žirkov byl blízko vyloučení, na hřišti totiž působil místy dost vztekle.

CSKA se v závěru tlačilo do útoku a blízko snížení byl nejaktivnější hráč CSKA Žirkov, po odraženém míči však zblízka nastřelil břevno. Gólové parametry měla také střela Krasiče. A když už další šance k vidění nebyly, Dinamo v moskevském derby porazilo CSKA 2:0. Svěřenci kouče Kobeleva sice nebyli lepším týmem, ale v koncovce si počínali zkušeněji a to rozhodlo.

Autor: David Kubáň / Eurofotbal.cz

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 (Žirkov, V.Love - Danny).

Snad se dostane do hry Kalouda.

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

(Love-Keržakov)

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA vyhraje,ale opet ponic moc vykone....Letos vyhraje Spartak

Reagovat
Shevchenko

Jasně, a v Německu vyhraje Schalke. Dobrý vip.

Reagovat
Kapřík

1:0(Jesus) . A propo, chtěl bych poděkovat, že se tu tak vzorně staráte o Ruskou ligu a pomalu ale jistě děláte skvělou osvětu o jejích vzrůstajících kvalitách . Doufám, že brzy se v nové sezóně dočkáme alespoň souhrnu ligy Ukrajinské(za tu bych se přimlouval především, pohybuje se tu i pár jejích znalců), Polské a lig balkánských .

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajina nebo Turecko, to by bylo zajímavé. Ale pochybuju, že se najdou lidi.

Reagovat
Kapřík

Ohledně tý Ukrajiny si vzpomínám na zdejšího uživatele, který se jmenoval - jestli se nepletu - Jardel a myslím že to byl fanda Donetsku. Věděl toho o ukrajinský lize hodně, tak jestli máte nějakou možnost se mu ozvat, určitě by nějakej ten krátkej sestřih zvládnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď se dívá na zápas Křídla Sovětů Samara - Rubin a celou poločasovou přestávku věnujou Kollerovi. První rozhovor, pak sestřih jeho gólu a pak ho tam vyvolávaly tribuny.

Reagovat
smazaný uživatel

Na závěr ještě autogramiáda.

Reagovat
Kapřík

Doufejme že je nezklame, podmínky tam zřejmě má opravdu skvělý.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo je to tak mimochodem preknej zapas, ta penalta na konci zapasu pro Samaru byla fakt asi posledni sance trosku tam prifilmoval no a on to rozhodci pisknul, tak nakonec 2:2.

PS: Jinak ty nektery zakroky co tam byli nevim kolik by jinde v Evrope krome Anglie dohralo hracu, nektery ty skluzy treba od Jarosika. Travnik horsi nez u nas na krajskym preboru. Na to ze muzou dat Kollerovi 40 000 liber tydne tak na poradnej travnk fakt nemaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Měli by v tom Rusku s některýma trávníkama něco dělat, někdy je to však otřesné, především ve Vladivostoku.

Kdes to sledoval?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sledoval sem to na madarskem Sportklubu na UPC, ja nesnasim madarskej komentar a vubec madarstinu, ale ten komentator byl vybornej, uplne jak prozival ty sance na obou stranach jako kdyby hralo Madarsko, a pak tam byl na konci zapasu ten zminovanej rozhovor v Kollerem a hnedka jak ho spatril zarval "óóó Koller" sem nemoch.

BTW: na to zes to nevidel mas slusny informace.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to právě viděl na bet365.com od 20. do 80. minuty a nastavený čas. Taky jsem se u toho bavil, i když mi to znepříjemńoval obraz, který se trhal. Nejlepší hráč zápasu byl podle mě Escobar.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dobry je pouzivat programky jako PP Mate, PP Stream, TVU Player, Sopcast, ... tam vzdycky z toho vyberes zapas, kterej potrebujes.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě nic z toho mi na myp2p.eu nešlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, no ja nevim ja tyhle programky jiz delsi dobu nepouzivam, ale cca pred rokem kdyz jsem chtel treba NHL, skotskou ligu tak to makalo celkem spolehlive, i kdyz je pravda, ze nekdy se nepodarilo rozjet na nicem nebo to hodne kostickovalo. TV je TV.

Reagovat
smazaný uživatel

Někdy to jde, někdy zase ne. Každopádně věřím, že o zítřejší moskevské derby CSKA - Dinamo nepříjdu.

Reagovat
smazaný uživatel

JJ taky se docela tesim, a konecne poradnej stadion s kvalitnim travnikem-doufam. Protoze to co bylo v Samare je moc( tak vyblity barvy zeleny barvy travy a rozkopany, ze by se tam mozna uz dali sazet i brambory se moc casto nevidi, jak pak musi hriste vypadat od rijna do unora, kdy v Rusku snezi, prsi- ani radsi nepomyslet)

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc ten rozhodčí některé dost ostré zákroky vůbec nepískal.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak ten rozhodci skoro nic nepiskal, akorat porad ukazoval vstavat vstavat.

To byl prisnejsi metr nez v Anglii a to se moc nevidi.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme sem myslel pravej opak nechaval to az moc. Sem to poplet.

Reagovat
ajurik

Nevíte někdo jaké postavení má Kalouda v CSKA?

Reagovat
smazaný uživatel

Nový Nedvěd. Ne, vedení říkalo, že dostane několik měsíců na aklimatizaci a teď už by měl dostávat šance.

Reagovat
ajurik

Reagovat
Josifek

Tak na tento zápas jsem docela zvědavej, mohl by to být i docela dobrý fotbal, ruská liga a vůbec celej ruskej fotbal prožívá ohromný boom...tipuji 3:2, snad se prosadí Vagner Love, nezapomenu, jak si proti Arsenalu v LM pohrál s Gallasem

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl to náhodou Daniel Carvalho?

Reagovat
smazaný uživatel

10 000 diváků?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, navsteva byla zalostna - a ta divacka kulisa a atmosfera toho zapasu byla dost spatna. Vubec nechapu proc ....treba s atmosferou dneska v Petrohrade na zapase s podprumernym Tom Tomsk se to vubec neda srovnat.

Reagovat
smazaný uživatel

Na ten zápas jsem se chvilku díval a fakt dost dobrý zápas,Žirkov hrál hodně dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Derby, jak má být. Útočný fotbal a celkově špičková úroveň zápasu, až na ty diváky. CSKA pálilo šance, Dinamo dávalo góly.

Žirkov. Ricardo Jesus (jako by z oka vypadl Alvésovi ) , Semšov , Danny.

Reagovat
smazaný uživatel

Kalouda

Reagovat
smazaný uživatel

mirek kaluoda nehral spatne ne....?? videli ste nekdo ten zapas skoda ze CSKA prohralo slysel jsem ze tam nastrelil brevno az malem branka spadla je to pravda...???

Reagovat
milan78

břevno nééé, jen tyč, když si kopal o poločasové pauze s ostatníma z lavičky..., po zápase si to mohl zopáknout..., pokud tě zajímá ruská liga, tady se dá naladit www.myp2p.eu

Reagovat
smazaný uživatel

Jak velký stadión má vůbec CSKA? Myslím pro kolik lidí....

Reagovat
smazaný uživatel

Lužniki snad znáš.

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, ten stadión znám, díky

Reagovat
smazaný uživatel

10 000 diváků na takové derby? Docela trapas, myslel jsem si, že to v Rusku na fotbale více žije........Slavia - Sparta je daleko lepší derby

Reagovat
alias

Pár lidí tady dělá z ruský ligy bůhví co, ale jinak trávníky tragické, nebo umělé, atmosféra jak někde na pouti a ten fotbal sám o sobě taky žádná sláva. Když to porovnám se dvěma víkendovýmy zápasy brazilské ligy Flamengo-Recife (45.000 diváků) a Atl.Mineiro-Palmeiras (36.000 diváků) - nádherné trávníky, útočný fotbal- tak je to jako nebe a dudy. Ale každému se líbí něco jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybuji, žes to vůbec viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

V Rusku se žije hokejem

Reagovat
smazaný uživatel

jediný Keržakov svými kousky motal hlavu především Kowalczykovi to by mě teda zajímalo jak když sou spoluhráči..to motal svýho obránce jo?tak to je borec

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to dopadá, když to tam chci mít co nejrychleji. Omluva, samozřejmě Žirkov.

Reagovat
smazaný uživatel

v pořádku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele