1. kolo
09.08.2015 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Arsenal FC - West Ham United 0:2

Předsezónní tour vyšla Arsenalu naprosto dokonale, první ligový duel však Kanonýři absolutně nezvládli. V čele s Petrem Čechem darovali chybami West Hamu vítězství 2:0, o které se gólově postarali Cheikhou Kouyaté a Mauro Zárate. Veškeré šance domácích pochytal vynikající Adrián.

Úvod zápasu nebyl příliš atraktivní, bojovalo se o střed pole. Arsenal měl potíže prokousat se ke střelám na branku, většinu zblokovali bránící Kladiváři - navíc; Cazorla pálil po sólu Oxlade-Chamberlaina nad, Ramsey orazítkoval po Cresswellově teči břevno a při druhé šanci Velšan branku úplně minul.

Jasně nejlepším hráčem West Hamu byl Dimitri Payet; především v prvním dějství měl ofenzivu Kladivářů na bedrech právě on. Po jeho nádherném průniku a centru defenziva Arsenalu ještě dokázala reagovat. Jeden z nejlepších nahrávačů v současném fotbale ukázal, že umí i střílet - poté, co se prodral přes dva hráče, vypálil těsně nad.

V samotném závěru úvodního dějství Payet konečně ukázal to, co mu jde nejlíp. Postavil se k přímému kopu, našel hlavu úplně volného Cheickhoua Kouyatého a West Ham vedl 1:0. Nutno podotknout, že se na brance velkou netečností podepsala obrana Arsenalu v čele s Petrem Čechem, který pro změnu odhalil svůj největší nedostatek a při snaze o vyboxování míče jen prolétl vzduchem.

Český gólman v přípravě ani v Community Shieldu nedostal ani gól, naopak svůj tým často podržel skvělým zákrokem. V sedmapadesáté minutě však opět zaváhal a utajenou ránu Maura Zárateho z nějakých 20 metrů nedokázal chytit. Ani zde neleží vina pouze na Čechovi; Oxlade-Chamberlain totiž Záretemu míč prakticky odevzdal.

To obrana West Hamu fungovala téměř dokonale. Zadáci odvraceli jeden pokus Arsenalu za druhým; a když už přes ně domácí pronikli, zaúřadoval proti Giroudovi fantastický Adrián. Velmi pozitivní utkání odehrál i teprve šestnáctiletý Reece Oxford, který se stal sedmým nejmladším hráčem v historii Premier League.

Arsenal se přes konsolidovanou obranu nedokázal prosadit. Naopak, deset minut před koncem se West Ham fantasticky vymanil z defenzivní polohy a během pár vteřin uháněl Diafra Sakho takřka sám na bránu. Do zakončení mu však skočil Laurent Koscielny, který tak zamezil definitivnímu konci a pomohl Čechovi k vůbec prvnímu úspěšnému zákroku v utkání.

Přesto však Arsenal po závěrečném hvizdu skláněli hlavy k zemi. Gunners sice ještě ohrozili Adriánovu branku, jenže zatímco Oxlade-Chamberlain div neroztrhl jen boční síť, Giroud pálil z bezprostřední blízkosti vysoko nad. V nastaveném čase dvakrát střílel Alexis, ale Adrián byl dnes zkrátka nepřekonatelný. Proti druhé ráně bleskově vytrčil nohu a uhájil čisté konto.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (25)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
JimBob

hlavne nezopakovat vykony z EL...

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Mikesh

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Ketchup

Klasickej Čech a jeho ne-náběhy na centry :)

Reagovat
Ketchup

Klasickej Čech a jeho ne-náběhy na centry :)

Reagovat
smazaný uživatel

Moc dekuju tankystovi, lístek v prdeli už v zárodku

Reagovat
aaronramsey

Reagovat
smazaný uživatel

nejakej sestrih nemate? rad bych se na to podival co tam vivadel za ptakoviny

Reagovat
smazaný uživatel

Parada borci!!!!!!! Vybornej vykon celyho tymu.Cech at se jde vy....za skrin. Go Hammer's.

Reagovat
Miky.77.14

To bylo úplně jasný že přijde liga a ten kašpar začne chybovat, myslim že začínaj litovat co to koupili. Ještě mu dam jeden, max dva zápasy a jde z brány. Nevim jak mohli takovou díru vzít.

Reagovat
OnlyWHU

Po crazy výsledcích v přípravě převážně s B-mužstvem je to bomba. Srdce starýho kladiváře je v nebi. Modlitba tam nahoru, aby to byl začátek super sezony a stabilizace teamu před sezonou na super stadionu. Na Čecha zbytečně nesahat, prosím...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

tankista sa predviedol ... bez terryho, ivanovica to ...

Reagovat
smazaný uživatel

Čech je prostě nekonečnej příběh Po zranění lebky šel vykonostně dolů a ví to každej na světě,tak nechápu, proč se stále všichni divěj Čech musí vypadnout z reprezentace Podělá nám kvalifikaci!!! Vyzívám kouče Vrbu, at přehodnotí post jedničky v reprezentaci ČR!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Čech je průměrnej golman na světě a už to jinak nebude

Reagovat
REPLIKATOR

Čech

Reagovat
smazaný uživatel

No, fakt je, že oba góly Čech chytit mohl, nebo spíš měl. Takovéhle chyby si brankářská jednička týmu s ambicemi na titul nesmí dovolit. Ovšem fakt také je, že celý Arsenal hrál tužku (aspoň teda první cca hodinu, pak jsem to vypnul), čili házet prohru jen na Čecha je podle mě kravina.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ano, ale na Cechovi to jde nejvice videt.... a to kopyto Žirú je takisto lepl

Reagovat
smazaný uživatel

Holt když udělá chybu gólman, je to vždycky vidět úplně nejvíc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele