20. kolo
01.01.2015 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Southampton FC - Arsenal FC 2:0

Horší vstup do nového kalendářního roku si patrně fanoušek Arsenalu nemohl "vysnít". Příšerný defenzivní výkon Kanonýrů, jejich dvě hrubky vedoucí k jediným brankám zápasu a teprve druhé čisté konto pro Southampton od osmého listopadu; takový je zhruba sumář tohoto novoročního šlágru...

Arsenal letos jen čistě výjimečně mohl poskládat obrannou linii, o níž by Wenger mohl říct, že je jeho první volbou, zrovna tohle byl ale jeden z těch případů - který opravdu nedopadl. Kanonýři své protivníky poprvé pustili do šance už v sedmé minutě, když po Tadićově výzvě hlavičkoval Pellè, a ze vzduchu se později mohl prosadit také Mané po rohu Ward-Prowseho.

Rovněž Londýňané si dokázali v první dvacetiminutovce vytvořit nějaké ty pološance, když se na jejím úplném konci v největší příležitosti zjevil Cazorla po přihrávce Rosického. Forster však byl na zemi tak akorát včas, a za necelou čtvrthodinu již přihlížel, kterak jeho spoluhráč posílá Southampton do vedení po chybě svého protějšku.

Wojciech Szczesny totiž ve 34. minutě nepřečetl dobře situaci, vydal se až na hranu šestnáctky pro míč, u kterého byl dříve Mané, a potom se couvaje mohl akorát kochat pohledem na fantastický Senegalcův lob z nejtěžšího možného úhlu - 1:0.

Toto utkání bylo obecně důkazem, jak moc důležitá může být hra obou brankářů. Byl to totiž Forster, kdo se ihned po obrátce vytasil s nejtěžším zákrokem zápasu - proti Sánchezově nízké střele z dobré pozice -, aby Saints okamžitě vzápětí udeřili podruhé. Tadić vysloveně za pár vteřin navázal na zmatek v pokutovém území, respektive nedorozumění mezi Debuchym a Szczesnym, a bylo to 2:0.

Arsene Wenger okamžitě zareagoval střídáním Walcotta za obránce Chamberse, tím si však vůbec, ale vůbec nepomohl. Jednak Pellè ihned poté nastřelil tyč, aby následně Debuchy vyhlavičkovával jiný jeho pokus po hrubici Koscielného přímo z brankové čáry; jednak sám Walcott neměl na hru Arsenalu prakticky žádný vliv a dohromady si s balonem potykal všehovšudy sedmkrát!

Z toho potom pramenila i skutečnost, že závěrečný tlak Gunners byl opravdu spíše k smíchu než k postrašení soupeře. Hosté se zmohli tak akorát na jednu nebezpečnou standardku a Oxlade-Chamberlainův kontrolovaný volej, jinak už ani neměli chuť vrhat více lidí do pokutového území - i přes další střídání útočníka (Akpoma) za obránce (Debuchyho)...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
Gunner14

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
bayern987

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele