1. kolo
11.08.2007 18:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Aston Villa - Liverpool FC 1:2

Střetnutí Aston Villy a Liverpoolu nabídlo velmi dramatický závěr, po kterém se nakonec radovali hosté, jenž zvítězili v poměru 2:1. Manažer Rafael Benítez využil také schopností svých nových posil, od začátku utkání hrál pouze Fernado Torres, jehož vystřídal v 79. minutě Andrej Voronin. Do hry se dostala i třetí posila útočných řad – Ryan Babel, který vystřídal patnáct minut před koncem Pennanta.

První šanci před vyprodaným stadionem si vypracoval domácí mladík Craig Gardner, ovšem jeho střelu z 27 metrů si Reina pohlídal. O pár okamžiků později ukázal svou extratřídu Jamie Carragher, když podvědomě zastavil střelu Johna Carewa. V 17. minutě pálil nepřesně z velkého úhlu Fernando Torres. Gólman Aston Villy Taylor musel poprvé vážně zasahovat až při pozemní střele od Stevena Gerrarda. Rostoucí tlak Reds vyvrcholil vlastním gólem v 36. minutě. Taylor sice skvěle zneškodnil tutovku Torrese, odražený míč ovšem ještě stihl doběhnout Kuyt a jeho zpětnou přihrávku poslal do vlastní sítě nešťastník Laursen. Aston Villa se postupem času vytrácela ze hřiště a jedním z mála světlých okamžiků se stala střela Petrova, která ovšem mířila přímo do Reinovy náruče.

Do druhého poločasu už nenaskočil dosud jediný střelec zápasu Laursen, který musel být vystřídán po ráně, kterou inkasoval v prvním dějství. Velmi blízko gólu byl Steven Gerrard, jenže jisté brance zabránil svým obětavým zákrokem Gardner, který nahradil na brankové čáře Taylora. Villa mohla vytěžit z utkání alespoň bod, když se jí podařilo pět minut před koncem vyrovnat z penalty, kterou proměnil kapitán Barry. Jenže vedení domácímu celku vydrželo pouze dvě minuty. Gerrarda srazil několik metrů před pokutovým územím Petrov a samotný postižený proměnil následný přímý kop krásnou střelou do šibenice.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*

Liverpool vyhraje 1:0

Reagovat
HOST*

Spis 0:1 ne!

Reagovat
HOST*

Liverpool vyhraje 3:1

Reagovat
HOST*notor

uz to chce ten titul,krasny fotbal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele