27. kolo
10.02.2007 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Newcastle United - Liverpool FC 2:1

Liverpool si na nepřívětivém severu Anglie nemohl přát lepší začátek. Už v 6. minutě šel do vedení a ani se na to moc nenadřel. Givenův náhradník v brance Magpies Steve Harper přihrál přímo na nohu Jermaina Pennanta, ten obešel Babayara, přihrál Bellamymu a ten oslavil návrat na místo činu gólem. V Newcastlu Bellamy prožil jednu z nejúspěšnějších kapitol své kariéry, ale odcházel ve zlém po roztržce s manažerem Graemem Sounessem. Diváci mu to nenechali zapomenout a každý Bellamyho kontakt s míčem provázelo hromové bučení více než 52 tisíc diváků.

Díky terénu zmáčenému vydatným deštěm nebyla ani nadále nouze o zajímavé momenty. Steven Taylor připravil krátkou malou domů šanci pro Zendena, Harper se ale tenotkrát vyznamenal a kličku holandskému internacionálovi nepovolil. Ve 26. minutě napodobil předchozí Harperovo selhání na druhé straně Pepe Reina. Kieron Dyer vysunul chytrou přihrávkou Martinse, ale španělský brankář výborně přečetl hru a odkopem hodlal situaci vyřešit, což se mu ostatně povedlo. Jeho řešení však bylo na hony vzdáleno představám Rafy Benítéze a fanoušků Reds. Reina trefil vracejícího se Aggera a Martins v pohodě do prázdné branky vyrovnal.

Harper v brance Newcastlu už zapoměl na úvodní chybu a rozchytal se k výbornému výkonu, čímž zabránil Bellamymu, aby se vrátil do St. James' Parku jako král. Nejprve aktivní Velšan dokázal Harpera obejít, ale na brankové čáře zachránil situaci Bramble. Pak Bellamy znovu zkoušel pozornost Harpera, ale ten vytlačil jeho pokus na břevno. Mezitím ještě zlikvidoval střelu Zendena a držel domácí naděje na dobrý výsledek v suchu.

Vynikjící Harperovy zákroky se zhodnotily pětadvacet minut po přestávce. Obránce Steven Taylor se vydal do pokutového územní soupeřče, Riise ho podrazil a rozhodší Haley nařídil penaltu. K ní se postavil Peruánec Nolberto Solano a s přehledem poslal Reinu na druhou stranu, než míč. V dresu Reds se pak dočkal debutu střídající Alvaro Arbeloa, ale šťastná premiéra to nebyla. Liverpool v závěru doslova uzamknul svého soupeře ve vlastním pokutovém území, ale ať zkoušel cokoliv, obrana vedená brankářem Harperem odolala a dobyla pro Newcastle památné vítězství.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*Parker

Doma umíme. Bude to super zápas. United

Reagovat
HOST*

presne tak!doma to united dokazu!!!

Reagovat
HOST*

do tohoooooooooo newcastle!!!!!!!!drzim vsetky palce

Reagovat
Pharrell

jj ,do toho Straky!

Reagovat
HOST*

nechápu nejepší zápas kola a oni ho na galaxii nedávají a dávají místo toho Chelsea - Middlesbrough takovou sračku fuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjj

Reagovat
HOST*Tsigi

Díky Reino posrals mi tiket .

Reagovat
HOST*Gazza

Newcastle skoncí do šestýho místa!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele