30. kolo
17.03.2007 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Chelsea FC - Sheffield United 3:0

Chelsea hostila na Stamford Bridge Sheffield United a lepší vstup do utkání si svěřenci trenéra Josého Mourinha nemohli ani přát. Ve čtvrté minutě se elegantně vysunul stoper modrých Carvalho, přesným centrem našel Ševčenka a ukrajinský kanonýr vypálil nechytatelnou levačkou přesně pod břevno brankáře Kennyho. V úvodní dvacetiminutovce přidala Chelsea i druhou branku a opět v tom měl prsty dnes slušně hrající Ševa. Po centru Wrighta–Phillipse se protlačil k míči, který následně prodloužil a tím i předložil jako na zlatém podnosu Kalouovi, který přidal druhou trefu do odkryté branky hostů.

Odpovědět mohl o dvě minuty později Kazim–Richards, který pronikl středem hřiště a dělovkou doprostřed branky přivodil brankáři Petru Čechovi velké problémy. Sheffield na Stamford Bridge nebyl horším týmem, vytvořil si i srovnatelný počet střeleckých pokusů, jenže dvě šance Hulseho se neujaly. Při té druhé si dokonce opora Žiletek po zákroku Čecha přivodila zranění, kvůli kterému musela ze hřiště odstoupit a přenechat místo na hřišti Francouzi Nademu.

Nadějný střelecký pokus si ve 29. minutě připsal i Gillespie. Tři minuty nato mohl Ševčenko přidat svou druhou branku v zápase, v pokutovém území se skvěle uvolnil, ale jeho druhou střelu pokus tentokrát zastavili hosté na brankové čáře. O minutu později Sheffield snížil, branka však pro faul na Čecha neplatila. Chelsea v prvním poločase těžila hlavně ze závarů v pokutovém území, při kterých si vytvořila hned několik nadějných příležitostí.

Druhý poločas už byl v drtivé většině v režii Chelsea FC. Od prvních minut druhé půle si domácí vytvářeli územní převahu a odměnou jim za to byl úspěch v podobě třetí vstřelené branky. Po (ne)faulu měli hráči Chelsea výhodu standardní situace, po centru Wrighta-Phillipse se hlavičkou prosadil čerstvý hráč na trávníku Michael Ballack a zvýšil na 3:0.

Sheffield se dostával na dostřel branky postupem času jen sporadicky. Svěřenci kouča Warnocka se sem tam prokousali ke střelám k větší vzdálenosti, označení stoprocentní však jejich střelecké pokusy rozhodně neměly. Svěřencům Josého Mourinha tříbrankové vedení evidentně dodalo křídla a troufali si také na technické parády, které většinou zkoušel dnes hodně aktivní Robben. Ostatně ofenzivní trio Robben, Ševčenko a Wright-Philips dnes bylo pro obranu Sheffieldu hodně nebezpečné. Posledně jmenovaný se do dobré příležitosti dostal po rohovém kopu z šestašedesáté minuty, obrana Žiletek sice rohový kop z kopačky Robbena odvrátila, na hranici pokutového území však číhal právě jmenovaný Wright–Phillips a jeho přízemní střele chyběly milimetry.

V 76. minutě mohla Chelsea přidat čtvrtou branku, Robben si dělal prostor do středu a levačkou vypálil nebezpečně vedle tyče Kennyho. Nejlepší střelec Premier League Drogba nastoupil na poslední půlhodinu místo Ševčenka, ale tentokrát se nijak výrazněji neprosadil, a tak rozhodčí svým závěrečným hvizdem ukončil zápas, který skončil jasným vítězstvím domácího týmu v poměru 3:0.

Autor: David Kubáň

Komentáře (17)

Přidat komentář
HOST*

6:0 v tejto sezone to bude najvyssie skore chelsey

Reagovat
HOST*

no tak si dej obklad a rychle

Reagovat
HOST*

debil preco by nemohla vyhrat 6:0???jaj prepac buzna drzi shefieldu

Reagovat
HOST*

pretoze, f$ chelski neda nikdy sest golov ty debilko....s tou ich nudnou hrou....

Reagovat
HOST*fredy

Stačí trojka.co vy na to?

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*Mourinho=blb

Chelsea zase vyhraje s trapný penalty, jak včera na Manchesteru City...odkaz: www.youtube.com/watch?v=nIBx4B3vdxc&mode=related&search=, Mourinho jen arogantní blb

Reagovat
HOST*Sheff Utd Supporter

Lol trapacka chelsea, nebude problem stejne jako arsenal....ael ovsem jestli zas nekdo udela smutny oci na rozhodciho a upadne mu telo ve vapne (jako treba gerrard) tak se neda nic delat...nnc urcite me tady nakej dmnc nazve buznou pac fandim slabemu tymu, ale stejne takovy fandi jenom kvuli VYSLEDKUM A SLAVE a ne kvuli predvadene hre....sheffield hraje good, ta hra se mi libi a proto jim fandim....

Reagovat
HOST*

Doufam ze Ccelsea konecne zavaha a MUFC bude mit 9b. naskok!

Reagovat
HOST*

chod do pice ty vyjebanec skurveny pojebany bodaj by si vamrel aj z celou tvojou rodinou

Reagovat
HOST*Malibu Joe

Chelsea vyhraje to je jasný,ale titul nevyhraje,protože v Manchesteru U. je Rooney a C.Ronaldo a ty dotáhnou Man.U k titulu!!!!!

Reagovat
HOST*

Uplatek Chelsea...fuj...tahni jdi do prdele...

Reagovat
HOST*

bodaj by ti vymrela cela rodina ty kokot

Reagovat
HOST*

Podle toho co nam tu pises jsi peknej chudak.Tady se pise o fotbale a ne o rodine a jestli to ta tva blba hlava nechape tak tahni do pice a neotravuj.

Reagovat
HOST*

to mozno som ale to co tu napisal o uplatkoch je chudak on lebo ju obvinuje stoho o com vie hovno

Reagovat
HOST*

jdi do prdele...urcite uplatil...money,moeny...vosukej s Lampardem

Reagovat
HOST*

ty vies o uplacani velku rit co sa tyka chelsea a ked o tom vies hovno tak ju krivo neobvinuj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele