1. kolo
19.08.2006 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Arsenal FC - Aston Villa 1:1

První kolo Premier League přineslo i zápas, jenž mohl být pro české fanoušky velice atraktivní. První ligový start v dresu Arsenalu si totiž mohl odbýt Tomáš Rosický v zápase proti kolegovi z reprezentace Milanu Barošovi. Ani jeden z českých fotbalistů se však kvůli zranění nedostal ani na lavičku. Zápas měl ale jiný zajímavý primát, bylo to první ligové utkání, které Arsenal odehrál na zbrusu novém Emirates Stadium.

Do nominace na zápas se Arsenalu nevešel Ashley Cole, který chce z Arsenalu odejít do Chelsea, zranění jsou obránci Senderos, Lauren a Clichy. Trenéru O'Neillovi chyběl pro zápas kromě Baroše i Wilfred Bouma, Gary Cahill a Patrik Berger.

Arsenal zahájil utkání tlakem a po pěti minutách měl na svém kontě už dvě nebezpečné šance. Nejprve Eboue ránou z deseti metrů protáhl brankáře Sörensena, po následném rohu Silvovu lehkou střelu k pravé tyči hasil kousek od brankové čáry Samuel.

Obrana Aston Villy neodváděla příliš dobrou práci a špatně napadala, díky čemuž si Arsenal užíval dostatek prostoru a času. Do pěkné pozice ve vápně se dostal v 26. minutě Silva, ale jeho střelu Ridgewell srazil na roh.

Ač se Aston Villa v dalších minutách vůbec nezlepšila, Gunners dělalo problém vytváření šancí. Jednu z mála zahodil v 39. minutě Eboue – svou střelu pravačkou z vápna poslal vysoko nad břevno.

Domácí fanoušky tak Arsenal rozjásal až v nastaveném čase prvního poločasu, jejich radost však trvala jen pár sekund. Fabregasuv přímý kop sice dokázal Toure přetavit v gól hlavou, nicméně zdvižený praporek asistenta donutil rozhodčího Grahama Polla branku neuznat. Do kabin tak mužstva odcházela za bezbrankového stavu, přičemž blíže ke gólu měl určitě Arsenal.

Ve druhém poločase pokračoval tlak Arsenalu, ale pak přišla 54. minuta, rohový kop, špatné vyběhnutí Jense Lehmanna a Olof Mellberg zmrazil diváky na Emirates Stadium. Aston Villa skórovala ze své první velké šance a prvního rohu.

Obrovskou šanci spálil v 58. minutě Emmanuel Adebayor. Na bránu sice střilel přibližně ze sedmi metrů, ale byl to opět obránce Ridgewell, kdo jeho ránu vyrazil. Arsenal nadále pokračoval ve velkém náporu, neustálými střelami a rohovými kopy se snažil překonat Sörensena, Aston Villa se málokdy dostala z vlastní polovniy, jenže snaha Arsenalu byla marná.

V 73. minutě přišla velká chvíle pro Thea Walcotta – poprvé se dostal na hřiště při ligovém zápase, střídal Freddieho Ljungberga, Arsenal chtěl očividně posílit ofenzívu. Hned po chvíli ukázal, jak rychlý je, když se už už dostával za obranu Villy, ale pronásledován jedním obráncem se nakonec rozhodl pouze odcentrovat.

Arsenal se dočkal gólu až v 83. minutě, kdy se tvrdou ránou v pokutovém území prosadil Gilberto Silva. Arsenal se nehodlal smířit ani s nerozhodným výsledkem a stále se snažil útočit, nicméně jeho snaha už další branku nepřinesla a zápas tak skončil remízou 1:1, za kterou může být Aston Villa velice ráda.

Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*DaDaK

toz tesim se na ten match

Reagovat
Pharrell

3:0(Henry,Van Persie,Fabregas)

Reagovat
smazaný uživatel

...

Reagovat
HOST*

curaku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele