6. kolo
18.09.2005 16:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Middlesbrough FC 1:1

Hráčům Middlesbrough se stejně jako v minulé sezóně ligové zápasy po vystoupení v pohárové Evropě nedaří. Loni z devíti utkání následujících po zápasech Poháru UEFA vyhráli jediné, pětkrát remizovali a třikrát prohráli. A podobně začali i letos, ve čtvrtek porazili doma řecký tým Xanthi FC a o víkendu remizovali na hřišti nováčka z Wiganu.

První zákrok si sice připsal gólman Schwarzer, když kryl střelu wiganského McCullocha, ale skóre otevřeli hosté. Ve 14. minutě Xavierův pas prodloužil Viduka a Aiyekbeni Yakubu překonal Pollitta. Domácí se do nebezpečných situací příliš nedostávali, obrana Boro komandovaná Garethem Southgatem dovolila jen střely zdálky. Až na jednu výjimku pár minut před odchodem do kabin, kdy Xavier ve vápně zahrál rukou, ale rozhodčí Renie penaltu nenařídil. První půli pak doslova odzvonil Emanuel Pogatetz, který po Rochembakově centru trefil tyč domácí branky.

Po přestávce se domácí pochopitelně snažili vyrovnat a měli navrch. Penalty se po souboji s Queudruem dožadoval Francis, v 52. minutě McCulloch dopravil míč do sítě, jenže přitom fauloval brankáře Schwarzera. Náskok Boro mohl dvakrát zvýraznit Rochempack, ale pálil mimo, Boateng ve slibné pozici střílel slabě. V 68. minutě se Wigan dočkal vyrovnání. Chyby Ehioga využil střídající Henri Camara, obešel Southgata a prostřelil Schwarzera. Vrátit hostům tři body mohl Rochemback, ale s přímým kopem z dobré pozice naložil špatně, na druhé straně si podobně vedl Camara. Zápas tak skončil zřejmě zaslouženou remízou 1:1.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele