21. kolo
02.01.2006 13:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

West Ham United - Chelsea FC 1:3

V prvním zápase nového roku týmů Chelsea FC a West Ham United se lídr tabulky, Chelsea, přesunula o pár částí Londýna dál, na hřiště svého soupeře v Upton Parku. V sestavě Chelsea došlo po silvestrovském zápase s Birminghamem ke čtyřem změnám, z nichž nejvýznamější bylo nasazení Didiera Drogby do základu a posazení Hernana Crespa, střelce gólu v zápase s Birminghamem, na střídačku.

Již v úvodu zápasu vyzkoušel pozornost brankáře West Hamu Roye Carrolla záložník Frank Lampard svou pověstnou prudkou střelou. Tomuto pokusu však westhamský brankář odolal. Ve 25. minutě však už tolik štěstí neměl a Lampardova střela skončila v síti domácích. To už hrála Chelsea bez Michaela Essiena, který si po faulu Reo-Cokera zranil kotník a musel být vystřídán. Faulující hráč podobnou situaci již zná - před necelými dvěma měsíci si taktéž poranil kotník a nebyl po nějakou dobu ve hře.

Aby Chelsea mohla zvýšit svůj tlak na soupeřovu obranu, došlo k přeskupení řad. Arjen Robben se více stáhl do pole, kde měl více prostoru a pokoušel se vybíhat za soupeřovu obrannou linii. Španělský záložník ve službách Chelsea, Asier Del Horno, zásoboval svého spoluhráče mnoha přihrávkami, avšak všechny pokusy končily v náručí Roye Carrolla. Hráči West Hamu neměli moc šancí vyrovnat. Do šaten se proto šlo za stavu 0:1.

O přestávce měl trenér West Hamu svým svěřencům co vytknout a ti si jeho slova nejspíš vzali k srdci. Pouhých 45 sekund druhého poločasu jim stačilo k tomu, aby vyrovnali, z pravé strany se trefil Marlon Harewood. Po přestávce byli domácí aktivnější, důkazem toho je hlavička Izraelce Yossiho Benayouna, která šla nad branku Petra Čecha. V 60. minutě trenér Chelsea vystřídal Damiena Duffa, kterého nahradil Hernan Crespo. Ihned po svém příchodu se Crespo za asistence Arjena Robbena trefil do soupeřovy branky a potvrdil tím dobře načasované střídání José Mourinha. Skóre pak ke konci ještě vylepšil Didier Drogba, který ze složité pozice dal třetí gól Chelsea.

Chelsea během jednadvaceti kol Premier League jen jednou remizovala a jednou prohrála, což je také vidět na jejím postavení v tabulce - vede s třináctibodovým náskokem na druhý Manchester United. I pro Petra Čecha jsou statistiky příznivé. V 21 zápasech dostal pouhých deset gólů. Zajímavé je také to, že narozdíl od svých soupeřů nemusela o vánocích Chelsea moc cestovat, z Londýna vyjela pouze na zápas s Manchesterem City.

Autor: Jana Przeczková

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele