13. kolo
19.11.2005 18:15 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Everton FC 4:0

West Bromwich Albion ukončil sérii tří porážek v řadě nejlépe jak mohl - vysokým vítězstvím nad rivalem v boji o záchranu s Evertonem. Ten sice z posledních tří zápasů získal sedm bodů, ale jak se zdá, krize z úvodu sezóny zažehnána není a tým, který loni skončil čtvrtý, se dál topí v problémech.

Domácí byli lepší od samého začátku, Inamotova střela mířila přímo na gólmana Martyna, Clementova hlavička po rohovém kopu se jen těsně nevešla mezi tyče. Pak se penalty dožadoval Horsfield, když jeho centr pravděpodobně rukou zastavil Phil Neville, rozhodčí Gallagher však Evertonu trochu pomohl. Everton se pomalu vymanil z tlaku a vytvořil si náznaky šancí, Bentova nevinně vypadající hlavička šla naštěstí pro domácího gólmana Kuszczaka mimo, Van Der Meyde po Artetově centru hlavičkoval nad. V nastaveném čase už se domácí ujali vedení, k čemuž jim pomohl sudí Gallagher. Ten totiž "napravil" své zaváhání při ruce Nevilla tím, že nařídil penaltu po faulu Hibberta na Ellingtona, k němuž podle televizních záběrů došlo ještě před šestnáctkou. Penaltu pak bezpečně proměnil sám faulovaný Nathan Ellington.

Šest minut po změně stran Albion zvýšil na 2:0, po Kamarově rohu se hlavou prosadil Neil Clement. Hosté se chtěli vrátit do zápasu, s Van Der Meydeho tečovaným přímým kopem si však poradil Kuszczak a Bent hlavičkoval mimo. V 69. minutě tak o vítězi definitivně rozhodl svým druhým gólem Ellington, když se trefil z hranice vápna po centru od Kanua. V závěru pak dal výsledku podobu debaklu ještě střídající Robert Earnshaw, na 4:0 zvýšil po chybě jednoho z obránců Evertonu.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele