21. kolo
02.01.2006 13:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Aston Villa 1:2

V počátku utkání 21. kola Premier League mezi West Bromwichem a Aston Villou byli aktivnější domácí. Poté se však projevila větší individuální kvalita hráčů hostí a Aston Villa tak po dramatickém průběhu dokázala svého soka zdolat. Hlavní postavou utkání byl domácí Watson, který se ve druhé půli připletl ke všem důležitým momentům. Znatelnou stopu zanechal v utkání také český reprezentant Milan Baroš.

Domácí se mohli ujmout vedení hned po své první vážnější akci v 5. minutě. Kamara a Kanu předvedli na pravé straně pěknou kombinaci, Kanu poslal centr do šestnáctky, na ten si naběhl Jonathan Greening a ocitl se tak ve vyložené šanci - v té ale selhal. Také v dalším průběhu hry předváděl Kanu své kvality. Po samostatném průniku se dostal až do šestnáctky hostů, jeho pokus však zablokoval Gareth Barry.

Poté už však přebrali iniciativu především hosté. Průnik Milana Baroše musel Curtis Davies zastavit až precizním skluzem. Ve 26. minutě si Aston Villa vypracovala první větší šanci. Baroš se poprvé v utkání dokázal odpoutat od Daviese a prostrčil míč na nehlídaného Moora, ten však z bezprostřední blízkosti trefil tyč. Hosté nevyužili ani další vyloženou šanci. Mark Delaney se po Mellbergově hlavičce ocitl tváří v tvář brankáři, ale ani on nebyl úspěšný.

Ve stejném stylu pokračovala Aston Villa i po přestávce a za svou aktivitu byla také po zásluze odměněna. Baroš obral o míč Clementa, přihrál Milnerovi, který posadil míč na hlavu Daviese - a ten se nemýlil. Domácí se pokoušeli oplatit stejnou mincí a vytvořili si několik dobrých příležitostí. V 75. minutě se hráči WBA domáhali odpískání pokutového kopu poté, co Aaron Hughes zahrál v pokutovém území rukou. V této době si domácí vytvořili územní převahu, kterou také dokázali korunovat gólem. Krásnou střelou se prosadil Steve Watson, pro něhož to byla první trefa od letošního léta.

Radost domácích však neměla dlouhého trvání. Hrdina předchozího okamžiku Steve Watson totiž po trestném kopu Barryho zahrál v šestnáctce rukou - následovala tedy penalta. K míči nepostavil nikdo menší než český reprezentant a nejlepší střelec EURA 2004 Milan Baroš. Rozhodující moment utkání zvládl a zajistil Aston Ville důležité tři body.

Autor: Štěpán Nosek

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Sebastian

Prosím, nevie niekto, kde hraje?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele