13. kolo
20.11.2005 14:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - West Ham United 1:1

Derby dvou londýnských týmů se dlouho vyvíjelo lépe pro domácí Tottenham, nakonec si ale West Ham United odváží z White Hart Lane bod za remízu 1:1.

Domácí dali už na začátku jasně najevo svou touhu po výhře a v úvodní desetiminutovce na West Ham tlačili. Nejprve tečovaná střela Edgara Davidse prolétla okolo Hislopovy brány, o chvíli později musel hostující gólman Keanův centr stáhnout ze vzduchu. Ke slovu se pak dostali i hosté, avšak Mullinsovu pokusu scházela přesnost. V 16. minutě Michael Dawson vyslal dlouhou přihrávku z vlastní půlky až na kraj soupeřova pokutového území, Mido se protáhl mezi dvěma obránci a hlavičkou poslal přes strnulého brankáře Hislopa domácí barvy do vedení. Po neuznaném gólu devatenáctiletého Marka Nobla, jenž v záloze West Hamu vystřídal zraněného Reo-Cockera, Carrick zakroutil svůj volný kop jen kousek nad břevno. Po poločase tak ve vyrovnaném zápase vedl Tottenham 1:0.

Osm minut po přestávce mohl Keane zvýšit, ale Shaka Hislop předvedl parádní zákrok a udržel hosty ve hře. V 68. minutě se na druhé straně předvedl i domácí gólman Robinson, když vychytal anglického veterána Sheringhama. Tottenham doplatil na svůj lajdácký výkon ve druhém poločase, když v nastaveném čase hlavou skóroval Anton Ferdinand a zařídil tak konečnou remízu 1:1.

Oba týmy si díky tomuto výsledku v tabulce polepšily. Tottenham přeskočil Manchester City a dostal se na šesté místo, zatímco West Ham se vyhoupl o čtyři příčky - na osmou pozici.

Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele