11. kolo
29.10.2005 16:00 CET
1 : 4
(1:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Portsmouth FC 1:4

Noční můra pro Portsmouth, noční můra pro Sunderland. První poločas před jedním brankářem, druhý poločas před druhým. I tak by se dal popsat souboj dvou týmů ze suterénu tabulky, jehož první zajímavý moment přišel ještě před úvodním hvizdem. V týmu hostí se totiž neobjevila francouzská hvězda Laurent Robert. Kouč Alain Perrin po utkání jako důvod uvedl zranění, spekuluje se však o hádce kvůli sestavě. Hosté navíc nastoupili jen se čtyřmi náhradníky, zdravotní problémy těsně před výkopem nepustily ani na lavičku Salifa Diaa.

Aby toho pro Pompey nebylo málo, hned od čtvrté minuty prohrávali. Brian Priske ve vápně zahrál rukou a Dean Whitehead z penalty nezaváhal - 1:0. Domácí měli zřetelnou převahu, ale do šancí se nedostávali. Ve 37. minutě mohl jít sám na branku Elliott, ale chytrou přihrávku za obranu vystihl a zastavil Priske. Gólman Sunderlandu Kelvin Davis se v ohrožení ocitl dvakrát, nejprve jej nepovedenou zpětnou hlavičkou málem překonal Stubbs, poté otestoval O'Neil.

Po přestávce museli mít diváci pocit, že se ocitli na jiném zápase. Možná na své spoluhráče zapůsobil Laurent Robert, který se objevil za lavičkou, hosté do druhé půli naskočili jako vyměnění. Vignalův centr ještě Silvu před brankou nenašel, ale už ve 48. minutě bylo vyrovnáno, když Taylorovo přiťuknutí zužitkoval Zvonimir Vukič. Domácí na pár minut opět převzali otěže, ale vytěžili jen slabou Whiteheadovu střelu. Těsně před odbitím hodiny hry si první slabou chvilku vybral domácí gólman Davis, když si nerozuměl se Stubbsem, toho využil Matthew Taylor, obral je o míč a Portsmouth vedl.

Nervozita v obraně se ukázala i na druhé straně, kde Nosworthyho centr málem do vlastní braky poslal Taylor, ale o mnoho zajímavější a důležitější moment přinesla 67. minuta. Taylor pár metrů za půlící čarou zaregistroval Davise venku z brány, vypálil, a trefil - 1:3. To neunesl jeden z fanoušků domácího týmu, vběhl na hřiště a cosi Davisovi vysvětloval, jeho pocity sdílela i velká část ostatních příznivců, kteří každý další Davisův kontakt s míčem doprovázeli hučením.

Když v 74. minutě Taylor nacentroval a Dario Silva hlavou počtvrté poslal míč za záda nešťastného Davise, začaly se ochozy vyprazdňovat. Domácí se dostali do mírného tlaku, zpackaný zápas už však napravit nedokázali a přestože to po katastrofálním startu do sezóny začínalo vypadat na zlepšení, realita je jiná - boj o záchranu bude těžký. S kým jiným, než doma se spolukandidátem na sestup by se měly získávat potřebné body...

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele