12. kolo
05.11.2005 18:15 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Portsmouth FC - Wigan Athletic 0:2

Zřejmě největší překvapení letošní anglické Premier League, Wigan Athletic, přicestoval do Portsmouthu s jasným cílem vyhrát. To se mu také nakonec povedlo, a to díky brankám Pascala Chimbondy a Jasona Robertse.

První vážnější akce přišla po třinácti minutách hry, domácí Darío Silva hlavičkoval ze středu vápna nad bránu. Na další výraznější moment si diváci museli počkat do 34. minuty. Gary O'Neil vystřelil zpoza pokutového území, avšak obrana hostí střelu zblokovala. Stejně dopadla i dělovka Lee McCullocha na druhé straně. Vzápětí si hosté oddechli, když střela Matthewa Taylora z hranice pokutového území minula jen těsně pravou tyčku. Do poločasu se pokoušeli změnit výsledek ještě Chimbonda a Roberts, ani jeden však neuspěl. Střela prvně jmenovaného byla zblokována a pokus Jasona Robertse se do branky nevešel.

Druhý poločas načal znovu hostující Roberts, a to střelou z levé strany vápna, tu ovšem obránce zblokoval na roh. Ten zahrával Jimmy Bulland, na jeho přihrávku si naběhl Pascal Chimbonda a z těžké pozice poslal hlavou míč do pravého horního růžku. Brankář Ashdown neměl šanci zasáhnout. O dvě minuty později se pokoušel odpovědět Taylor, jeho pokus však brankář chytil. Střely Robertse i O'Neila obrana Wiganu zblokovala, Portsmouth v těchto minutách soupeře přehrával, o to krutější byl druhý gól Wiganu, který přišel jako rána z čistého nebe. V 79. minutě vypálil z prostředku vápna Jason Roberts a nemýlil se. Konec utkání byl dost vyhrocený, takže se konec normální hrací doby rozdrobil do faulů. V nastaveném čase se ještě pokoušel zkorigovat výsledek Darío Silva, z těžkého úhlu ale přestřelil.

Wigan dál neohroženě kráčí ligou a zůstává druhý, Portsmouth zůstává ve spodní části tabulky.

Autor: Tomáš Hodboď

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele