5. kolo
10.09.2005 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Newcastle United - Fulham FC 1:1

Přivítání Michaela Owena v St.James' Parku se málem změnilo v blamáž, Newcastle s Fulhamem dlouho prohrával a bod zařídil až v závěru zápasu střídající Charles N'Zogbia. Ani posily za 33 miliónů liber Strakám příliš nepomohly a hosté byli po většinu zápasu lepším týmem. Šancí sice začali domácí, když Shearerovu střelu vyrazil Warner, ale jasná převaha Fulhamu ve středu pole, kde zářili Malbranque s Jensenem, přinesla své ovoce už ve třinácté minutě. Do šance se dostal Brian McBride, jeho strážce Boumsong podklouzl a Američan tak už měl sám před brankářem snadnou úlohu. Špatnou hru Newcastlu mohl druhým gólem potrestat Diop, ale Given jeho falšovanou střelu zneškodnil.

Domácí vyhlídky do druhého poločasu určitě nezlepšilo ani zranění Alberta Luqueho, který si poranil kolenní šlachu a podle posledních zpráv bude mimo hru až šest týdnů. Shearer a spol sice trochu přidali v útočné fázi, ale v obraně stále vyráběli jednu chybu za druhou a Fulham mohl několikrát zvýšit, za zmínku stojí hlavně Diopova hlavička, kterou z brankové čáry odvracel N'Zogbia. Hosté se zatáhli více do obrany, přesto to stále byli oni, kdo více hrozil druhým gólem, po protiútocích neuspěli McBride a Boa Morte, v dobré šanci byl i střídající John.

Domácí poprvé vážně zahrozili v 75. minutě, kdy Carrovu dělovku zastavilo břevno. I Michael Owen se snažil, ale jeho efektivita byla nulová. Přesto byl u zrodu vyrovnání. Před šestnáctkou jej totiž nedovoleně zastavil Boa Morte a francouzský teenager Charles N'Zogbia nedal precizním zahráním přímého kopu Warnerovi žádnou šanci. Fulham ještě mohl zaslouženě vyhrát, v 83. minutě zatáhl Scott Parker za dres Clause Jensena a po druhé žluté šel předčasně do sprch. Sám faulovaný se ujal exekuce následného přímého kopu, ale poslal jej jen do břevna Givenovy branky.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

Domácím se zatím v této sezoně vůbec nedaří s tu smůlu si snad už vybrali a konečně rozvíří svůj střelný prach a dokáží zvítězit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele