23. kolo
22.01.2006 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester United - Liverpool FC 1:0

Šlágr 23. kola Premier League byl k vidění na Old Trafford. Manchester, druhý tým tabulky, měl náskok jednoho bodu na třetí Liverpool. Domácí poslední dva zápasy nevyhráli, Liverpool chtěl naopak prodloužit šňůru dvanácti zápasů bez porážky. Šťastnějšími se nakonec stali hráči United. Hrozbu třetího zápasu bez vítězství odvrátili až v poslední minutě zásluhou Ria Ferdinanda. Reprezentační obránce se trefil hlavou po trestném kopu Ryana Giggse.

Liverpoolu se letos vyhýbají zranění, což se projevuje především souhrou v obranné fázi, která i dnes, hlavně v prvním poločase, byla téměř bezchybná. Vždyť první vážnější situace před brankou hostí vznikla po střele Ruuda van Nistelrooye až ve 45. minutě. K většímu počtu střel se dostával Liverpool. Ve 13. a 35. minutě vyděsil domácí fanoušky Peter Crouch. O střely z dálky se pokoušeli v úvodní desetiminutovce Djibril Cisse a Steven Gerrard, oba však mířili vysoko nad.

Po prvním vlažném poločase nahradil v mužstvu domácích Louis Saha Johna O'Shea. Manchester odehrál druhý poločas aktivněji, hlavně v útoku Wayne Rooney neběhal dlouhé kilometry. Ke střele zblízka se mladý útočník dostal v 65. minutě, Jose Reina však stál tam, kde měl. Krásnou střelu ze 30 metrů hvězda United předvedla pět minut před koncem.

Že jsou ve hře tři důležité body si ve druhém poločase uvědomil i Liverpool. Z dálky se pokoušel Harry Kewell, naopak před bránou byl důrazný Cisse. Ke změně skóre nepomohli ani střídající Sinama Pongolle a Morientes. A když se schylovalo k bezbrankové remíze, přišel faul Stevena Finnana. K trestnému kopu z levé strany se postavil Ryan Giggs, na prudký kroucený míč dosáhl jako první Rio Ferdinand a hlavou zamířil do horního rohu branky. Jose Reina na míč nedosáhl a sedmadvacetiletý obránce mohl slavit třetí gól sezóny, kterým rozhodl o těsné výhře svého týmu.

Důležitým gólem odskočil Manchester Liverpoolu o čtyři body, ten má ale dva zápasy k dobru. Nejtěsnějším vítězstvím sice United stáhli vedení Chelsea, to však stále činí propastných a těžko dosažitelných 14 bodů.

Autor: Martin Mencl

Komentáře (23)

Přidat komentář
HOST*KARLUŠ

To bude match už se těším na tu gólovou smršť jen aby vyhrál Liverpool.

Reagovat
HOST*Karlito

Seš piča vyhraje Manchester!!!! a hotovo

Reagovat
HOST*

Drž tlamo vyhraje Liverpool.You´ll newer wolk alone!!!!!

Reagovat
HOST*Karlito

Kdybys tu hymnu tak uměl napsat uděláš lip ty mamlasu

Reagovat
HOST*KARLUŠ

You´ll never walk alone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Go Liverpool Go!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

Chlapci Manch.U vyhraje 2:1-tak tech debat nechte.

Reagovat
HOST*united

skoda za bude chybet ronaldo a nevite jestli bude zdravi park

Reagovat
HOST*haaaa

remiza vy koskomrdi

Reagovat
smazaný uživatel

Man. Utd. vs. sračky 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Man Utd - Liverpool 1:2

G: Rooney - Gerrard, Crouch

YOU´LL NEVER WALK ALONE

L - I - V

E - R - P

DOUBLE O - L

LIVERPOOL FC

Reagovat
HOST*

LIVERPOOL zvitezi,to je jasné,ale kdo dá tych 5 kousků??? 3 by mohl dat Djibril, 1 StevieG a ten poslední třeba Rooney.Nepujde mu totiž prostřelit Reinu,tak bude muset dat vlastní gól,škoda no.

Reagovat
HOST*

ale hovno united vyhra

Reagovat
HOST*macca

www.liverpoolsky.net

Reagovat
HOST*

ty cos napsal za manchester dostane pet kousku tak se priprav ze si pro tebe prijdu protoze tohle se mi vubec nelibi a jeste ze si rooney da vlastni tak tim se me uz uplne nasral a pe kne ti rozflakam drzku mam totiz kontakty a najdu si kohokoli a tebe uz uplne vydim sraci tes se

Reagovat
smazaný uživatel

se můžu jen smát

platí co jesem napsa : Man. utd. vs Největší FC Sračky 3:1

Reagovat
HOST*

ja som v zivote nevidel takeho debila ako si ty 1860 ty si uplny top!!! uplny kreten uz ti niekdo povedal ze si pitomecek???

Reagovat
smazaný uživatel

od tebe to beru jako lichotku.. stále lepši než buzna, jak nazýváš každýho druhýho

Reagovat
HOST*Cristiano

Glory,Glory Man Utd...

Reagovat
HOST*

tak co kde ste ted vy podelany liverpoolsky sracky co mi povite kdo ma tri body vy zkurvisimove ted se ukazala pravda kdo je lepsi a hlavne jaky muzstvo je vetsi tak se hezky vyplakejte vy chudackove ubohy

Reagovat
HOST*Shima

Ty vole, co to meles?!!! Dali jste jeden blbej gol v nastaveni a jinak jste krome strely toho malyho zmrda roonyho nemeli vubec nic. A jeste rekni, ze jste byli lepsi a zaslouzili jste si vyhrat. Proto jste jasne "vetsi" muzstvo, ktery neporazi ani debilni Lille.

Reagovat
HOST*Livec

No booze ste usmolili jeden haluzovej banan, Pepe by to mel ale mel vsazeny na ManU tak to hold nechal priste dostanete

Reagovat
HOST*

ozaj kto vyhral??? MANCHESTER ze?

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej postřeh...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele