25. kolo
04.02.2006 18:15 CET
4 : 2
(3:2)

Reportáž

Manchester United - Fulham FC 4:2

Manchester United napravil zaváhání z Blackburnu a pojistil si druhou příčku v tabulce za suverénní Chelsea. Již od úvodu zápasu proti Fulhamu diktovali Rudí ďáblové tempo hry a od 7. minuty zaslouženě vedli. Neville nadvakrát odcentroval a Pak Či-song tečovanou střelou otevřel skóre. Korejský středopolař se radoval z prvního gólu v Premier League. Druhý gól přidal ve 14. minutě portugalský mladík Ronaldo, když z přímého kopu falšovanou střelou prostřelil brankáře Niemiho.

Hosté odpověděli ve 22. minutě, kdy ve velké formě hrající útočník McBride prudkou hlavičkou snížil. Avšak již o minutu později vedli domácí opět o dva góly - Van Nistelrooyovu střelu dorazil do prázdné brány Saha, jenž dostal šanci v základní sestavě místo Ronneyho, který odpočíval na lavičce a do hry zasáhnul až v 69. minutě. Za protesty proti ofsajdovému postavení nizozemského kanonýra při převzetí míče byl z lavičky vykázán kouč Fulhamu Chris Coleman.

Gólový brankostroj jel v prvním poločase nadále na plné obrátky a ve 37. minutě Helguson hlavou překonal Van Der Sara. Po přestávce šancí výrazně ubylo. Aktivněji však nadále působili domácí, kteří přečkali i krátký nápor Fulhamu v úvodu druhé půle. Vítězství United potvrdili až čtyři minuty před koncem, kdy se tvrdou střelou z ostrého úhlu prosadil podruhé v zápase Ronaldo.

Sir Alex Fergguson neskrýval radost jak ze zisku tří bodů, tak z předvedeného výkonu. "I přes náročný program v posledních týdnech jsme utkání zvládli a já za to hráčům děkuji. Jsem na ně hrdý. Forma Louise Sahy mně usnadnila rozhodnutí nechat odpočinout Rooneyho a vyplatilo se to. Ve středu na Blackburnu jsme inkasovali po chybách obrany, ale dnes nešlo žádnému gólu zabránit. Neviděl jsem nikdy lepší hlavičkáře v útoku, než má Fulham. Bylo to jako návrat do šedesátých let, kdy Dennis Law a Tony Hateley takovým způsobem přeskakovali bránící hráče." Hostující Chris Coleman i před porážku působil vyrovnaně. "Myslím, že jsme podali dobrý výkon. Je těžké na Old Trafford dvakrát prohrávat o dva góly, ale my jsme se pokaždé dokázali vrátit do hry. Naše zápasy s Man Utd jsou vždy zajímavé a to se potvrdilo i dnes. Viděli jsme oboustranně útočný fotbal, který diváci milují a na který má smysl chodit." Coleman se vrátil i ke spornému momentu ze 23. minuty. "Už na lavičce jsem si všiml, že Van Nistelrooij stál v ofsajdu delší dobu. Asistent sudího ho musel vidět. Škoda, že neměl odvahu odmávat postavení mimo hru."

Autor: Petr Skácel

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*CRISTIANO

konecne dal dva gole....aj Park dal....JOOOO mozete ist do.......MANCHESTER FOREVER

Reagovat
HOST*keisie

osobne Ronalda dost obdivuju,je mlady,techniku ma prvtridni a ani moc nehraje pro sebe.Jedna vec se mi na nem fakt ale nelibi,je to jeho nafoukanost,to jak v posledni dobe zacal nosit nosanek nahoru,jako ten zmrd Cassano.Um je proste asi jedna vec a nezblbnout z toho....

Reagovat
HOST*eve

obycejny solista co jenom straci lopty a hraje velky hov.o.ani se nedivim ze nebyl ani mezi 20-tkou nejlepsich hracu sveta v ankete World Player 2005

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele