16. kolo
11.12.2005 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Manchester United - Everton FC 1:1

Časy Alexe Fergusona na lavičce Manchesteru United se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci, po vyřazení z Ligy mistrů Manchester ztratil další body v honu na Chelsea. V lize se mu celkem dařilo, z posledních pěti zápasů před tímto duelem měl bilanci čtyř vítězství a jedné prohry, tedy naprosto stejnou, jako jeho dnešní soupeř Everton. Velmi nepříjemné pro "Red Devils" byla neúčast nejlepšího střelce týmu, Ruuda van Nistelrooye, kterého nahradil Louis Saha. Zajímavý byl rovněž souboj bratrů Nevillů, Phil opustil po loňské sezóně Old Trafford, kde dostával minimum příležitostí, a za nové působiště si zvolil Everton. Další zajímavostí byl fakt, že oba týmy byly v Lize mistrů vyřazeny španělským Villarrealem, který v předkole postoupil přes Everton a v základní fázi vyhrál skupinu, v níž skončil Manchester na posledním míste. Oba týmy se střetly již v prvním kole, v Goodison parku byli úspěšnější hráči Manchesteru - vyhráli 2:0, což svými trefami zařídili Rooney a dnes absentující van Nistelrooy.

Skóre se mohlo měnit už po třech minutách, ale Scholesova pumelice trefila tři metry před brankou stojícího spoluhráče Smithe. Následně na druhé straně vyrobil hrubku Edwin van der Sar při výkopu a střelu Jamese Beattieho zastavila poslední překážka v cestě do brány, obránce Silvestre. Co se nepovedlo v minutě třetí, se povedlo v osmé. Kevin Kilbane pronikl před pokutové území, Beattie přihrál na zcela osamoceného Jamese McFaddena a skotský mladík z velkého úhlu otevřel skóre střelou podél van der Sara, na jehož vrub tato branka půjde.

Manchester ale dokázal brzy vyrovnat, Paul Scholes vymyslel geniální lobovanou přihrávku za obranu "Tofees", Ryanu Giggsovi stačilo lehce změnit směr dráhy míče a Richard Wright neměl šanci. I nadále se hrál vynikající zápas, zbytek prvního poločasu se nesl povětšinou ve znamení souboje Rooney versus Wright, přičemž vždy vyhrál hostující brankář. Wayne Rooney si připsal jen za první poločas šest střel na bránu a dvě mimo. A když Wright vychytal i Garyho Nevilla a Ryana Giggse, skončil první poločas po skvělé podívané nerozhodně.

I druhý poločas s sebou přinesl řadu velkých příležitostí. Manchester útočil, ale Everton velmi dobře bránil a naopak mířil do řady protiútoků. V jednom z nich šli Beattie s McFaddenem sami na jediného obránce Manchesteru, Beattie výborně přihrál McFaddenovi, který postupoval sám na van der Sara, ten ale předvedl výborný zákrok. Z dalšího protiútoku McFadden netrefil bránu. To už byli na hrací ploše Ronaldo a Fletcher, kteří vystřídali Parka se Smithem, ale čekala se od nich větší aktivita, než ta, kterou nakonec předvedli. Poslední novou silou do sestavy "rudých ďáblů" byl mladý útočník Rossi, nahradil Richardsona. A právě Rossi měl v 83. minutě jednu z největších šancí druhého poločasu, ale naprosto nehlídán hlavičkoval z osmi metrů nad bránu Wrighta. David Moyes v závěrečné desetiminutovce kompletně vystřídal útok, namísto McFaddena s Beattiem přišli Bent a Ferguson.

Manchester se i přes velkou snahu už nedostal do závěrečného tlaku a šlágr kola v Premier League tak sice skončil 1:1, ale vítězem se stal fotbal, který se na Old Trafford hrál vynikající.

Autor: Tomáš Kohlmann

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Fanda United

United potvrdia svoju formu v lige no musia zabudnut na vypadnutie z CH

Reagovat
HOST*

Aj ju teda povtrdili

Reagovat
HOST*Iceman

Manchester je nejlepší a věřím, že ještě Chelsea potrápí, aby byla Premier League zajímavější!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele