22. kolo
14.01.2006 13:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Manchester City - Manchester United 3:1

Manchester se dnes rozdělil na červenou a modrou. Na City of Manchester Stadium se odehrálo 134. městské derby mezi City a United, na tomto stadionu se však hrálo teprve potřetí, doposud tu oba týmy jednou vyhrály. V sestavě United se poprvé po svém přestupu objevil Patrice Evra, naopak Nemanja Vidič si ještě musí na svůj debut počkat. City postrádali několik zkušených hráčů včetně Thatchera nebo Reyny, a tak se v jejich sestavě objevili i dva mladíci Ireland a Jordan. United v minulých třech zápasech vsítili jedinou branku, na Arsenalu hráli 0:0, stejně jako senzačně na půdě Burton Albion ve 3. kole FA Cupu, ve středu pak v Carling Cupu remizovali 1:1 v Blackburnu.

Úvodních 25 minut připomínalo klasické derby, s minimem brankových příležitostí, převažoval boj mezi šestnáctkami. Ve 27. minutě chyboval ve středu hřiště Barton, Ronaldo vyslal za obranu "Blues" Rooneyho, jenže toho vychytal James. Domácí se hned při své první větší šanci dostali do vedení, ve 32. minutě po centru Suna vyhrál hlavičkový souboj Cole, Bartonova nepovedená střela se dostala k Sinclairovi a 32letý záložník City poprvé překonal Van der Sara.

Uběhlo pět minut a atmosféra na tribunách dosahovala téměř stavu šílenství, protože míč od Sinclaira se dostal mezi Ferdinandem a Silvestrem k volnému Vassellovi a ten, pravděpodobně z ofsajdu, zvýšil náskok City svým pátým gólem v sezóně. V závěru prvního poločasu odcentroval Giggs a van Nistelrooyovi chyběly centimetry, aby umístil míč za Jamesova záda. První poločas tak zvládli lépe City, kteří vedli 2:0.

Po přestávce už se nevrátil do hry lehce zraněný Evra, jehož nahradil Smith, a O'Shea se postavil na místo Evry do obrany. V úvodu druhého poločasu se neprosadili Vassell, ani na druhé straně Rooney. Důležitý moment přinesla 67. minuta, Sun Jihai skluzem sestřelil Ronalda, rozhodčí Bennett nechal hru pokračovat a portugalskému záložníkovi za několik sekund vytekly nervy, ostrým faulem zajel do Colea a Bennett jej poslal do sprch a United do deseti.

Alex Ferguson se rozhodl hrát vabank, poslal do hry třetího útočníka Sahu, jenž vystřídal Fletchera, a United hráli i v deseti na tři útočníky. Dvě minuty poté se zranil jeden z nejdůležitějších mužů domácí defenzivy, stoper Dunne, a nahradil ho devatenáctiletý mladík Onuoha. United dokázali snížit v 76. minutě, Giggs poslal centr na hranici malého vápna, van Nistelrooy se obtočil kolem Sun Jihaie a mezi jeho nohama poslal míč k tyči, brankář James nestihl vůbec zareagovat. Navíc hned poté odkopl míč až na tribuny a viděl žlutou kartu za zdržování hry.

V závěru se neprosadili Saha ani Rooney, a tak poslední úder měli domácí. V 94. minutě při totální ofenzivně United utekla čtveřice hráčů City a Vassell poslal gólovou přihrávku náhradníkovi Fowlerovi, který pojistil důležité tři body pro City. Pro Robbieho Fowlera to byl teprve první ligový gól v sezoně. Manchester City vyhrál 134. derby 3:1 a připsal si na své konto 35. vítězství nad rivalem z Old Trafford. United pravděpodobně přišli o reálnou možnost získat titul, pokud Chelsea vyhraje v Sunderlandu, budou "Red devils" ztrácet již šestnáct bodů.

Autor: Tomáš Kohlmann

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*Marco

Cha cha cha

Reagovat
HOST*

jo arsenal 4 ever !!! tak vam treba cerveny smradi ani evra vam nepomohol

Reagovat
HOST*Mandos.8

Čemu se tady smějete vy PAKA VYMAŠTĚNÝ.

Reagovat
smazaný uživatel

že se to právě stalo, taky to není každý den, tak si to musíme vychutnat..

Reagovat
HOST*BATELKOVA

C.Ronaldo je prase A Manchester blbci

Reagovat
HOST*

,rhvlezgdf,vgv-ůigzhp§glh§ůjn lj-b kn§phbhbkvn

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele