19. kolo
28.12.2005 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Manchester City - Chelsea FC 0:1

Sice opět jen 1:0, ale i tak Chelsea vyhrála a upevnila si svou pozici v čele anglické Premier League. Když úřadující šampióni nehrají v ideální formě, pomůže jim často štěstí a to se stalo i tentokrát, k jediné brance utkání vedla nešťastná teč domácího Dunneho.

Jose Mourinho musel na poslední chvíli ze sestavy vyškrtnout nemocného Franka Lamparda a jednu z mála šancí v základu tak dostal islandský útočník Eidur Gudjohnsen. Naopak velký letní nákup Shaun Wright-Phillips se v utkání proti svému bývalému klubu nedostal ani na lavičku.

Domácí vycítili svou šanci a vrhli se na soupeře s velkou chutí. V první půli rozhodně nebyli slabším týmem a nebýt reflexivního zákroku Petra Čecha, který ve 14. minutě vykopl Bartonovu střelu, mohli jít do kabin s jednogólovým vedením. Chelsea totiž příliš šancí na odpověď neměla, nejprve se Drogba přifilmovaným pádem snažil vymodlit penaltu, na což mu rozhodčí Rennie neskočil a krátce před přestávkou pálil hodně nepřesně.

Po změně stran jako první zahrozil už téměř tradiční střelec rozhodujících gólů John Terry, jeho volej po Duffově centru však nemířil mezi tři tyče. Lodivod Chelsea José Mourinho se rozhodl oživit útok Robbenem a Crespem, kteří nahradili Duffa s Drogbou, ale šance stále nepřicházely. V jediné byl Robben, toho ale skvělým zákrokem nepotěšil gólman James.

Chelsea se dočkala v 79. minutě. Sun Jihai nezvládl odkop a míč se dostal k Arjenu Robbenovi, který ihned našel volného Gudjohnsena. Zdálo se, že gólman James si s jeho střelou poradí, ale přišla teč Dunneho, James jen vyrazil k Joe Coleovi a pro toho už nebyl problém dopravit míč do branky. Rozhodl tím o nejtěsnějším vítězství Chelsea a o tom, že se náskok loňského mistra rozroste na jedenáct bodů.

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opravdu překvapivej výsledek, to sem nečekal...

Reagovat
smazaný uživatel

tak sem pekne nasranej zkurvilo mi to lístek...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele