8. kolo
02.10.2005 17:00 CET
1 : 4
(1:2)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Chelsea FC 1:4

Druhý vzájemný zápas v pěti dnech proti sobě odehrály dva loni velmi úspěšné týmy, vítěz Premier League Chelsea a vítěz Ligy mistrů Liverpool. Právě v Champions League proti sobě nastoupily tyto dva týmy poprvé a po úporném boji a bezgólové remíze odcházeli diváci se smíšenými pocity, všichni mohli jen doufat, že nedělní zápas bude na jiné úrovni. Oba loňské vzájemné duely v lize skončily shodným výsledkem 1:0 pro Chelsea a oba zápasy měly jediného střelce. Tím je Joe Cole, který nastoupil od první minuty na úkor Arjena Robbena. V sestavě se objevil na levém kraji obrany Asier Del Horno a Gallas se přestěhoval na pravý kraj místo Paula Ferreiry. Liverpool nastoupil tradičně s jediným útočníkem, Peterem Crouchem, výrazně podporovaným Luisem Garcíou.

Do úvodní šance se dostal Didier Drogba, ale jeho střela postrádala potřebnou razanci, aby s ní měl Reina větší problémy. A tak se na první vážnější moment čekalo až do 26. minuty. Drogba vlétl do pokutového území, tam ho skluzem sestřelil Djimi Traore a Graham Poll neměl jinou možnost, než ukázat na penaltový bod. Míč si postavil Frank Lampard a s obrovskou porcí štěstí podstřelil Reinu. Chelsea ale vedla pouhých osm minut, než Riiseho rohový kop prodloužil Carragher a kapitán Reds Steven Gerrard prostřelil střelou ke vzdálenější tyči Petra Čecha. Asi rozhodující moment zápasu přišel těsně před přestávkou, to Drogba vyhrál souboj s Carragherem a poslal do vyložené šance Duffa, který se tváří v tvář Rejnovi nemýlil.

Druhý poločas začal potyčkou mezi Drogbou a Carragherem, oba její účastníci se od Polla dočkali ocenění v podobě žluté karty. Chelsea dokázala v 63. minutě pojistit svůj náskok, Drogba sám před Reinou ještě přihrál před prázdnou bránu Coleovi, a ten zvýšil na 3:1. Rafa Benitez poté vsadil na totální ofenzivu, místo dvojice obránců Hyypiä - Traore přišli útočníci Sinama-Pongolle a Cissé. Jenomže sotva Cisse v 81. minutě přišel na hřiště, tak Blues podnikli rychlý protiútok, který zakončil přesnou střelou pod břevno náhradník Geremi. Závěr zápasu už se odehrál v poklidném tempu a Blues tak mohli oslavit důležité vítězství v Liverpoolu.

Kouč Chelsea José Mourinho po zápase prohlásil: "My nejsme perfektní tým, neříkám, že jsme nejlepší tým na světě, ale říkám že jsme velmi dobrý tým s velkými ambicemi, obrannou i útočnou kvalitou, individuálností hráčů a kreativitou."

Autor: Tomáš Kohlmann

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*Maniac

čelsíííí poražte ty španělský sračky

Reagovat
HOST*

Liverpool, poražte ty Anglický betonáře!!!

Reagovat
HOST*annie #26

no liverpool není o nic menší betonář než chelsea...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinač než 0-0, 1-1, 1-0, 0-1 to asi neskončí, že ? Když se to dá do Kombiho, jako přesné výsledky, tak to dá celkem slušné $$$$$$ !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*annie #26

No tak dneska ti to nevyšlo 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

a nebo taky 1-4, $ v hajzlu

Reagovat
HOST*annie #26

no jo fotbal je občas docela nepředvídatelný - ale já si taky mysela že to dopadne buď 0:1, 1:1, 0:0, 1:0.... tohle mě celkem šokovalo

Reagovat
HOST*Vitus Urbo

Do Chelsea my nic není nejrači bych je zakopal ale to co hrajou............ kurva to není možne!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea je naj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele