8. kolo
01.10.2005 16:00 CET
2 : 3
(2:3)

Reportáž

Fulham FC - Manchester United 2:3

Oboustranně ofenzivní fotbal viděli diváci na Craven Cottage a zvlášť v prvním poločase oba týmy předváděly parádní hru. Manchester se od opatrného 4-5-1 vrátil ke klasickému rozestavení 4-4-2, po kterém poslední dobou hodně volali jeho fanoušci, což sice přineslo velké oživení útoku, ale také oslabení defenzívy. Ve středu pole hodně chybí Roy Keane, stoper Rio Ferdinand není v nejlepší formě. Také díky tomu se Fulham dostal hned ve druhé minutě do vedení, přes Ferdinanda prošel Collins John a se štěstím překonal Edwina van der Sara, který ještě před pár měsíci hájil barvy Fulhamu.

Ani domácí se ale příliš nesoustředili na obranu a ofenzivní síla United se po chvíli naplno projevila. V hlavní roli byl korejský rychlík Ji-Sung Park, v sedmnácté minutě jeho průnik až ve vápně nedovoleně zastavil Volz. K penaltě se postavil Ruud Van Nistelrooy a s přehledem ji proměnil. Neuplynula ani minuta a Park zařídil další gól - krásnou přihrávkou za obranu našel Wayna Rooneyho a ten s překonáním Crossleyho neměl potíže.

Fulham hrál hodně riskantně, vzadu spoléhal na ofsajdovou past. Vycházelo mu to a ve 28. minutě bylo opět vyrovnáno, opět pomohla chyba v obraně hostů. Přímý kop Clause Jensena mohli odvrátit Ferdinand a O'Shea, ale nedohodli se, zůstali jen koukat a míč mezi nimi proskočil do sítě. Van der Sar byl bezmocný. Hrálo se ve vysokém tempu, od jedné branky k druhé, ale více práce měl van der Sar. Poradil si však s ránami Malbranqueho i Piopa a United se v závěru poločasu dostali opět do vedení. A opět u toho byl Park, tentokrát vysunul Van Nistelrooye, který míč bez potíží doklepl do sítě.

Druhý poločas už tolik zajímavých situací nenabídl. Rooney v dobré pozici zakopl o Gomu a vystřelil nepřesně, na druhé straně šance na vyrovnání nevyužili Diop, jehož rána z 25 metrů těsně minula branku, ani střídající Helguson, který mířil nepřesně hlavou. Manchester už vedení uhlídal a posunul se na čtvrté místo v tabulce, Fulham naopak klesl až do sestupového pásma.

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
jenage

jo aspon neco kurna

Reagovat
HOST*kubo

Konecne sa ten Ruud prebral,uz bolo nacase.

MANCHESTER

Reagovat
HOST*Porky

Doufam že se celej manchaster probere, a až bude hrát s chelesa tak jí roseká

Reagovat
HOST*majkl

Konečně, doufám že začnou řádit RED DEVILS v čele s RUUDEM!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele