14. kolo
27.11.2005 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Newcastle United 1:0

V neděli 27. listopadu přivítal Everton na svém hřišti Newcastle. Everton si po nepovedeném zápase proti West Bromwichi, kde prohrál 0:4, chtěl spravit reputaci. Newcastle v posledním zápase podlehl Chelsea 0:3, a tak měl také co napravovat.

Newcastle nastoupil s na hrotu osamoceným Shearerem, který Newcastlu vytvořil nejlepší šanci v první půli, když si obhodil brankáře Martyna a domácí musel na brankové čáře zachraňovat až James Beattie. Po ruce Phila Nevilla, která zastavila Ameobiho pokus z deseti metrů, měla být sice nařízena penalta proti domácím, rozhodčí Webb ale situaci posoudil jinak. Ač hosté první půli dominovali, kýžený gól nevstřelili a skóre tak prozatím zůstalo 0:0.

Chvilku po přestávce rozjásal ochozy svou hlavičkou z malého vápna Joseph Yobo a poslal domácí barvy do vedení. Newcastle pak sice dále tlačil, ale neujal se ani Emreho přímý kop, Ameobiho střela, ani Parkerův volej. Ke konci zápasu pak mohl Beattie rozhodnout, ale jeho střela z patnácti metů letěla vysoko nad.

Everton si tak připsal velmi cenné vítězství a v tabulce Premier League poskočil na šestnácté místo. Newcastle i přes prohru zůstal dvanáctý.

Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele