19. kolo
28.12.2005 21:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Everton FC - Liverpool FC 1:3

Loni si ligové slávy užíval spíš Everton, než jeho městský rival FC Liverpool, letos je to přesně naopak. Everton nezvládl předkolo Ligy mistrů, dlouho se potácel na samém dně ligové tabulky a až ve druhé polovině podzimu se začal zvedat, zato Liverpool po nepřesvědčivém začátku rozehrál parádní sérii vítězných zápasů s čistým kontem a vyhoupl se až na třetí místo, kde se zapojil do stíhání londýnské Chelsea. Reds i v derby potvrdili skvělou formu, sice poprvé po dvou měsících inkasovali, ale připsali si deváté ligové vítězství v řadě a na druhý Manchester United, oproti němuž mají dva zápasy k dobru, ztrácí jen čtyři body.

Hostující kouč Rafael Benítez nechal jen na lavičce Riiseho a Luise Garcíu, ale Reds začali velmi aktivně. Cissé mířil mimo, Crouche včas obral o míč Yobo. Ofenzivně naladěni byli i domácí, Reinu donutil k zákroku pěknou ranou Hibbert. Aktivně hrající Everton inkasoval první ránu v jedenácté minutě. Do brejku se dostal Peter Crouch, obešel Martyna a střelou do prázdné brány poslal Reds do vedení - 0:1. Domácí Blues se nestačili vzpamatovat, uběhlo jen sedm minut a už prohrávali o dva góly. Cahill dokázal odhlavičkovat jen k Gerrerdovi a jeho rána, mírně tečovaná Yobem, skončila za Martynovými zády - 0:2.

Everton se nevzdával, pokus Phila Nevilla, hrajícího netradičně ve středu pole, byl sražen mimo, Beattiemu zkazil radost ze vstřelené branky pomezní rozhodčí, který si všiml, že Cahill centroval už ze zámezí. James Beattie si vše vynahradil ve 42. minutě, kdy hlavou ukončil 762 minut trvající ligovou neprůstřelnost Liverpoolu - 1:2.

Krátce po přestávce se hosté vrátili do dvougólového vedení, stačilo jim na to 74 vteřin. Přes Warnocka a Kewella se míč dostal k Djibrilu Cissému, ten utekl Weirovi a perfektním zakončením nedal Martynovi šanci - 1:3. Everton již odpovědět nedokázal, jejich snahy značně otupil Phil Neville, který svůj tým v 68. minutě po druhé žluté oslabil. I v deseti byli domácí nebezpeční, avšak ne dost na to, aby se dokázali vrátit do zápasu. A dohrávali dokonce v devíti, v nastaveném čase si druhou žlutou vykoledoval i Mikel Arteta.

Vánoční fotbalový maratón Evertonu vůbec nevychází, po čtyřgólové nadílce od Aston Villy prohrál i s Liverpoolem, nebodoval už čtyři zápasy v řadě a opět se propadá směrem k sestupovým pozicím.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele