23. kolo
21.01.2006 13:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Everton FC - Arsenal FC 1:0

V Goodison Parku se střetly dva momentálně úspěšné týmy, Everton v lednu ještě neprohrál a hosté z Arsenalu si naposled vychutnali Middlesbrough, které odjelo z Highbury s debaklem 0:7. Vysokou výhru Arsenalu zařídil Thierry Henry třemi brankami a stejným počtem gólovým přihrávek. Letošní problém Arsenalu se však jmenuje hra na hřišti soupeře, před zápasem měl bilanci mimo Highbury dvě vítězství, tři remízy a pět porážek. Dnes ale měli kanonýři opět problém v obraně, kromě zraněných obránců jim chyběl i Kolo Touré, hrající ve stejnou dobu za svou zemi Pobřeží Slonoviny proti Maroku na Africkém poháru národů. V základní sestavě se tak objevil i mladík Kerrea Gilbert.

Úvod zápasu přinesl zajímavou podívanou, v šesté minutě se ocitl v první příležitosti Beattie, výborným zákrokem ho však obral o míč Gilbert. Kerrea Gilbert zahájil ve 12. minutě svým průnikem kolem pravé postranní lajny menší tlak Arsenalu. Jeho centr doletěl k volnému Ljungbergovi, jehož střelu vyrazil brankář Martyn na tyč, míč se dostal k Reyesovi, který trefil pouze domácího kapitána Weira a následně netrefil prázdnou bránu Pires.

Domácí kontrovali z protiútoku, James Beattie přebral přihrávku od Cahilla, silou se protlačil mezi nedůraznou dvojicí stoperů Campbell - Senderos, překonal Lehmanna a domácí vedli. To běžela teprve třináctá minuta. O chvilku později Henry geniální přihrávkou vysunul za obranu "Toffees" Cesca Fabregase, kterého ale bravurně vychytal Martyn. Ve 27. minutě si pohrál Fabregas s nervy fanoušků Arsenalu poté, co nepovedenou malou domů vybídl do obrovské šance Beattieho, ten ale netrefil Lehmannovu branku. Velmi zajímavý první poločas vyhrál Everton.

Druhý poločas nebyl tak zajímavý jako ten první. Thierry Henry ani Jose Antonio Reyes se nedokázali prosadit přes výbornou obrannou čtveřici Evertonu, domácí hrozili z protiútoků, svě šance však nedokázali zužitkovat Beattie ani Cahill. V 90. minutě neudržel nervy na uzdě Fabregas a za oplácení v souboji s Cahillem ho rozhodčí Wiley vyloučil. Everton pohodlně dokráčel k důležitému zisku tří bodů, Arsenal odešel z bitvy v Goodison Parku poražen.

Autor: Tomáš Kohlmann

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*arsene

come on gunners, ideme vyhrat!!!! moj tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
HOST*

hovorim pitomecek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele