13. kolo
19.11.2005 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - Newcastle United 3:0

Vedoucí Chelsea nastoupila téměř kompletní, chyběli pouze Robben a vykartovaný Drogba. Naopak Graeme Sounnes se musel obejít bez pětice důležitých hráčů, kromě Carra, Shearera, Dyera a Luqueho mu na poslední chvíli vypadl ze sestavy i Michael Owen, jehož vyřadily ze hry zdravotní problémy s třísly.

První půle svou úrovní ani zdaleka nepřipomínala Premier League, naprosté minimum šancí. Tým Jose Mourinha navíc ztratil už ve 14. minutě zraněného Makaleleho, nahradil ho Michael Essien. Když už byla k vidění nějaká příležitost, tak se do ní paradoxně dostali obránci Blues Carvalho a Del Horno, ovšem nepodařilo se jim trefit bránu. Chelsea dala i gól, Duff před bránou přihrál zcela volnému Crespovi, ovšem rozhodčí Halsey neuznal gól kvůli postavení Duffa mimo hru.

Druhý poločas přinesl o poznání zajímavější podívanou. Již ve 47. minutě ztratil míč Bramble, Damien Duff poslal přihrávku za obranu hostí, proti Givenvi se nemýlil Joe Cole a Blues vedli. Za další čtyři minuty zahráli domácí podobnou akci, tentokrát přihrával Lampard a zakončoval Hernán Crespo - 2:0. Prapor Newcastlu nadzvedl mladík Charles N'Zogbia. V sedmdesáté minutě jeho první střelu zlikvidoval Petr Čech, který do té doby nemusel ani jednou zasahovat. Za pár minut se udála asi nejhezčí akce zápasu, když N'Zogbia obešel tři protihráče, z dvaceti metrů nádherně vystřelil, ovšem fantastický zákrok předvedl Čech a vyškrábl střelu, mířící do horního rohu, mimo svou svatyni. V závěru se ještě prosadil gólově Damien Duff, poté, co si od postranní lajny naběhl do pokutového území a jeho střela tečovaná Parkerem skončila za Givenovými zády.

Chelsea vítězstvím zvýšila náskok před druhým Wiganem na rozdíl devíti bodů. Naopak Newcastle zůstává ve středu tabulky.

Autor: Tomáš Kohlmann

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vy ste pice salalala

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele