25. kolo
05.02.2006 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Liverpool FC 2:0

Chelsea udělala další zásadní krok v honbě za triumfem v Premier League. Soupeřem ji byl tentokárt na Stamford Bridge loňský vítěz Ligy mistrů FC Liverpool.

Do první šance utkání se dostal liverpoolský obr Peter Crouch, který se ve 20. minutě po rohu Stevena Gerrarda snažil uplatnit svou výšku. Vystoupal sice výše než kapitán Chelsea John Terry, ale mezi tři tyče míč neusměrnil. V 33. minutě vybojoval Joe Cole pro domácí roh, který zahrál Frank Lampard. Carvalho byl ve vzduchu úspěšnější než Gerrard a posunul míč do cesty Gallasovi. Francouzský zadák se nemýlil a Chelsea vedla 1:0. Ze svého gólu měl Gallas neskrývanou radost, o kterou se spěchal podělit s koučem Mourinhem. Chelsea mohla přidat i další góly. Joe Cole se na pravém křídle přehnal okolo letargického Warnocka, nedokázal však přesně odcentrovat na čekajícího Crespa. V této fázi utkání měla Chelsea hru plně pod kontrolou. Až těsně před odchodem do kabin se Gerrard dokázal zbavit svých strážců a vyslal na branku Petra Čecha jedovatou střelu, která ale nejlépe placeného českého sportovce v brance Blues nikterak nezaskočila. V poslední minutě první půle zahrozilo i na druhé straně. Crespo z dobré pozice dokonce dopravil míč do sítě, branka ovšem nebyla uznána vzhledem ke střelcově ofsajdovému postavení.

Na začátku druhé půle mohli domácí děkovat Petru Čechovi, jež těžkým zákrokem zneškodnil Gerrardův dalekonosný pokus. Na počátku druhé půle měl Liverpool poprvé v utkání více ze hry. Hosté se však do útoku vrhli možná až příliš a za svou otevřenost málem zaplatili krutou daň. Robbenova přesně mířená střela nadělala Reinovi velké problémy. V 60. minutě poslal trenér Benitez na hřiště místo Riiseho ofenzivně naladěného Luise Garciu. Ani španělský reprezentant ale tentokrát Liverpool nespasil. Naopak Chelsea si dokázala své vedení pojistit. Crespo si počkal na del Hornův přesný centr a volejem pokořil brankáře Reinu. Liverpoolský brankář měl vůbec špatný večer, po faulu na Gudjohnsena byl předčasně poslán do sprch a Reds tak dohrávali zápas o deseti. Na korekci výsledku nebo dokonce na vyrovnání tak neměli Liverpoolští ani pomyšlení.

Autor: Štěpán Nosek

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
HOST*XI- XAO

MALA BY BYŤ,ALE NIE AŽ TAKÁ JASNÁ! ZRANENIA VYRADIA ÚČASŤ NA MS,A TO NECHCE NIKTO.ČO TAK X?

Reagovat
HOST*nieuwy

tak jesně bych to neviděl

Reagovat
HOST*loko

mozno je to dobry futbalista ale strasny prvokater..a inak dokedy budu este stale rozhodcovia piskat vsetko v prospech chcelsea???

Reagovat
HOST*

Dokuď tam bude Roman, kterej si koupil celou FA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele