18. kolo
26.12.2005 14:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Chelsea FC - Fulham FC 3:2

Chelsea uspěla v derby západního Londýna, ale na vítězství v prestižním duelu se nadřela možná více, než sama čekala. Poté, co si vypracovala solidní náskok, si utkání zbytečně zkomplikovala a Petr Čech musel dvakrát lovit míč ze své sítě, což není pro českou brankářskou jedničku právě obvyklá situace. O vítězství Blues rozhodl až patnáct minut před koncem argentinský kanonýr Hernan Crespo.

Chelsea se dostala do vedení již ve třetí minutě - po rohu Lamparda se trefil francouzský zadák William Gallas, který skóroval vůbec poprvé v letošní sezóně Premier League. Ve 24. minutě zvýraznil vedení domácích Frank Lampard, který napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti a míč tečovaný nešťastným Legwinským zapadl za záda brankáře Marka Crossleyho. Góly byly dány především slabší koncentrací hostů v obraně. Hráči trenéra Chrise Colemana se ale jen tak lehce nevzdali. Už pět minut po gólu Franka Lamparda se trefil Brian McBride, který se tak stal prvním hráčem, který překonal Petra Čecha od 6. listopadu, kdy Blues prohráli 0:1 na Old Trafford.

Ani druhá půle nebyla pro svěřence trenéra Mourinha procházkou růžovým sadem. V 56. minutě totiž dostali hosté možnost zahrávat pokutový kop poté, co byl autor prvního gólu McBride faulován Joe Colem a Heidar Helguson nabízenou šanci využil - 2:2. Hráči Fulhamu působili po vyrovnávacím gólu svěžím dojmem a zdálo se, že pomýšlejí na prvním tříbodový zisk z hřiště soupeře v této sezóně. Ale Chelsea byla po celé utkání evidentně lepším týmem. A tento jev se nakonec promítl i do konečného skóre. Lampardův gól sice ještě sudí pro ofsajd neuznal, ale za chvíli už se domácí mohli radovat. Hernan Crespo trefil míč ideálně volejem a Chelsea si tak udržela svůj náskok v čele Premier League.

Autor: Štěpán Nosek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele