7. kolo
24.09.2005 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Chelsea FC - Aston Villa 2:1

V utkání mezi týmy z dvou největších anglických měst se zatím suverénní londýnská Chelsea na svém Stamford Bridge střetla s birminghamskou Aston Villu krčící se na 12. místě. Oba týmy nastoupily ve svých typických dresech, tj. Chelsea v modrých a Villa ve vínových.

Čekal se boj mezi českým sniperem Milanem Barošem a českou brankářskou hvězdou Petrem Čechem. Střetu těchto základních kamenů české reprezentace zabránilo zranění Achillovy paty nejlepšího střelce posledního evropského šampionátu. Přesto jsme viděli v zápase dva Čechy bojující proti sobě. Patrik Berger nastoupil v základní sestavě, ale příliš se mu nedařilo.

Během první půlhodiny byla obě mužstva neškodná a nepředváděla nijak líbivý fotbal. Zlom nastal po 32. minutě, kdy se Damien Duff protáhl okolo nizozemského reprezentačního obránce Boumy, ale zakončil těsně vedle. Obě hvězdy se vzájemně držely a spadly, a tak anglický sudí nemohl nařídit penaltu, jak se dovolávali domácí fandové, kterých bylo na tribuně přes 40 000. Aktivitou hýřil anglický reprezentační záložník Frank Lampard, který ve 37. minutě vystrašil brankáře Sörensena střelou z otočky a posléze na něj vyslal tvrdou střelu z 22 metrů. Aston Villa byla v útoku bezzubá, a tak náš brankář neměl, jako obvykle, moc práce.

Vše podstatné v prvním poločase se událo v posledních pár minutách hrací doby. Po výkopu brankáře hostí ve 44. minutě se míč dostal až k volnému Mooreovi, který využil zaváhání obránců Chelsea a vsítil první branku zápasu. Hosté se dlouho z vedení neradovali, neboť hned z následné akce Chelsea padl vyrovnávající gól. Kdo ho dal a jak? Nebyl to nikdo jiný než agilní Frankie Lampard, který ve 45. minutě skóroval ze standardní situace. Po pravdě řečeno, gól by asi nepadl, kdyby nedošlo k nepochopitelnému rozpuštění zdi, ale stalo se. Rozhodčí Knight nastavil 2 minuty, ale na obou mužstvech bylo vidět, že se těší do šatny.

Ve druhém poločase, především od 60. minuty, hrálo jen jedno mužstvo. Byla to londýnská Chelsea. Do té doby bylo pár šancí na obou stranách. Hlavně střela Angela zaváněla gólem, ale naneštěstí pro hosty skončila pár centimetrů od pravé tyčky Čechovy branky. V 57. minutě došlo ke dvojímu střídání na jedné straně. Domácí trenér Mourinho stáhl ze hřiště Argentince Crespa a nahradil jej Didierem Drogbou a Wright-Phillips přišel na hřiště místo Carvalha. Tyto změny domácímu týmu prospěly a bylo vidět, že chce, aby všechny tři body zůstaly doma. Blues drželi balon a útočili, ale na dánského brankáře ne a ne vyzrát. Aston Villa se zamkla na vlastní polovině a čekala na chybu soupeře.

V 73. minutě trenér hostí Dan O'Leary nahradil Boumu Djembou-Djembou a očekával, že se stane žolíkem a vsítí gól. Ten padl o minutu později. Ale do sítě hostí. Rozhodčí Knight dost přísně posoudil faul na Drogbu a nařídil penaltu. K míči se nepostavil nikdo jiný než Lampard a pokutový kop proměnil.

Chelsea i přes snahu vsítění další branky porazila Aston Villu jen o jeden gól - 2:1. Petr Čech tak inkasoval až v sedmém zápase Premier League. Chelsea ještě neztratila ani bod a suverénně vede tabulku.

Autor: Jan Kolář

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*

Potřeboval bych dobrý tipy na fotbalový zápasy na tento víkend mohl by mi někdo poradit?

Reagovat
HOST*Michal

Doma, proti Aston Ville si nemůžeme dovolit stratit, o což se ani nebojím.

Reagovat
HOST*Maniac

nauč se psát slovo "ztratit", smiř se s tim, že od nás dostanete a pak něco kecej

Reagovat
HOST*Michal

Nauč se psát velká písmena. Smiř se s tím, že Villa dostane výprask. Mimochodem někde jsem četl, že Baroš hrát nebude.

Reagovat
HOST*Maniac

nehrál no...to jsem ještě, ale nevěděl...

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Johnny

Opět dobrý článek. Chválím

Reagovat
HOST*

Dekuji ti

Reagovat
HOST*Sean d Pool

byl to dobry clanek nechces psat do novin?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele