25. kolo
04.02.2006 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Bolton Wanderers - Wigan Athletic 1:1

Bolton přivítal na Reebok Stadium tým Wiganu. Domácím chyběli tři hráči reprezentující své země na Africkém poháru národů. Tyto problémy trápily i hostujícího trenéra Paula Jewella, kterému stále chybí ofenzivní hvězda týmu a senegalský reprezentant, Henri Camara, kromě něj chyběl i další útočník, kapitán Jason Reberts. V útoku hostů se tak objevili Mellor a Teale.

Už ve čtvrté minutě pronikl Giannakopoulos do pokutového území a hostující brankář Pollitt měl plné ruce práce, aby střelu řeckého mistra Evropy zlikvidoval. V 16. minutě vystřelil z dvaceti metrů Davies, ale i ten ztroskotal na Pollittovi. Domácí kouč Sam Allardyce musel řešit první komplikace ve dvacáté minutě, zraněného středopolaře Fadigu nahradil Nicky Hunt. Největší příležitost Wiganu v prvním poločase měl Mellor po získaném míči Scharnera, ale netrefil Jääskeläinenovu bránu.

V úvodu druhého poločasu prostřídal Allardyce útok Boltonu, dvojici Davies - Jansen nahradili Vaz Te a Borgetti. V 60. minutě odcentroval Vaz Te, ale hlavičku Borgettiho kryl Pollitt. Za tři minuty už se měnilo skóre, po přímém volném kopu N'Gottyho posunul Scharner míč hlavou pouze k Giannakopoulosovi a ten nedal Pollittovi šanci - 1:0.

Paul Jewell zareagoval dvojím střídáním, do hry poslal čerstvé Thompsona a Johanssona. V 75. minutě vypálil Vaz Te, ale Pollitt byl na jeho střelu připravený. Dvě minuty nato bylo vyrovnáno, přímý volný kop z dvaceti metrů zahrával Bullard, Jääskeläinen jeho tvrdou ránu neudržel a dobíhající Andreas Johansson bez potíží dorazil míč do brány. V poslední šanci se ocitl Bullard, jeho střela však mířila mimo tři tyče domácí brány. Bolton se rozešel smírně s Wiganem po remíze 1:1.

Sam Allardyce litoval ztráty Fadigy: "Je to vážné zranění, byl pro nás důležitým hráčem. Kdyby zůstal, mohli jsme si proti Wiganu vytvořit mnohem více šancí." Zraněné koleno vystavilo pro Fadigu stop až do konce sezóny. Allardyce se nemohl smířit se situací, kdy N'Gotty fauloval Johanssona a z následného přímého volného kopu Wigan vyrovnal: "To nebyl faul, takových soubojů jsou ve fotbale stovky."

Autor: Tomáš Kohlmann

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele