10. kolo
22.10.2005 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Aston Villa - Wigan Athletic 0:2

Senzační tažení Wiganu, nováčka, který byl před sezónou tipován na sestup, pokračuje. Jeho skvělou formu odnesla Aston Villa, stále bez Milana Baroše, prohrála na svém hřišti 0:2. Wigan začal sezónu dvěma těsnými porážkami, od té doby je ale neporazitelný - v sedmi zápasech ztratil jen dva body za remízu s Middlesbrough a v tabulce se posunul už na čtvrté místo.

Villa před týdnem poprvé v derby porazila Birmingham a chtěla na tento výsledek navázat. Začala dobře, v úvodní půlhodině z dobré pozice netrefil z voleje branku Moore, Ridgewell mířil nepřesně hlavou, Phillipsovu gólovou šanci zmařil včasným vyběhnutím Filan. Pak však byla za neproměnění šance potrestána. S Francisovou střelou si sice poradil Sörensen, ale ve 32. minutě už nemohl dělat nic, Camarův centr totiž do vlastní branky v tísni poslal Aaron Hughes.

Za pět minut mohlo být srovnáno, po podklouznutí De Zeeuwa se sám před brankou ocitl Moore, mohl přihrávat ještě lépe postavenému Phillipsovi, místo toho však poslal míč na tribunu. Těsně před odchodem do kabin zachránil svůj tým Filan, když vyrazil tečovaný pokus Bakkeho.

I po přestávce měli Villans navrch, Moore hlavičkoval nad a Barryho ránu vyrazil Filan. Domácí však museli otevřít hru a riskovat vzadu, což se jim nevyplatilo. Robertse na poslední chvíli obral Samuel, Camara místo přihrávky volnému spoluhráči střílel sám a na Sörensena, ovšem do třetice to už Latics vyšlo. Běžela 82. minuta, když se z 25 metrů opřel do míče Alan Mahon a překonal Sörensena, čímž pojistil další tři body pro Wigan.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele