20. kolo
31.12.2005 13:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Aston Villa - Arsenal FC 0:0

Ve Villa Parku se odehrál zápas týmů, které patří mezi největší letošní překvapení v negativním smyslu. Arsenal ztrácel již přes dvacet bodů na Chelsea, Aston Villa se potácí v dolní polovině tabulky. Domácím chybělo sedm hráčů včetně střelce Phillipse nebo kapitána Mellberga. Nastoupit ovšem mohl Milan Baroš, i přes pět žlutých karet, anglická fotbalová asociace mu odložila jednozápasový trest na pohárové utkání příští víkend. David O'Leary se před začátkem nijak netajil, že by bral i jeden bod za remízu. Arsenal nastoupil opět bez Clichyho, Gilberta a Colea.

První poločas nabídl především obrovský boj, hrálo se povětšinou jen mezi oběma šestnáctkami. Velmi diskutovaným momentem bude situace z 24. minuty, kdy se Moore obtočil v pokutovém území kolem Tourého, ten ho stáhl na zem, ale rozhodčí Rennie penaltu neodpískal. Jedinou gólovou šanci prvního poločasu tak měl Arsenal, Glebovu přihrávku šikovně pustil Fabregas a Flamini se zjevil úplně sám před Sörensenem, ale v obrovské šanci přestřelil domácí branku.

Aston Villa byla aktivnějším týmem prakticky po celý první poločas, ale narozdíl od Gunners si žádnou větší šanci nevytvořila, byly z toho pouze náznaky příležitostí před Lehmannem. Ten se nevyhnul jednomu obrovskému kiksu, kdy odkopl před dotírajícím Barošem pouze k osamocenému McCannovi, ale ten nedokázal z nabídnuté šance nic vytvořit. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas přinesl zajímavější hru, než poločas první. Již v 52. minutě obral Moore o míč Campbella, Baroš poprvé, a jak se později ukázalo, tak naposledy, překonal dobře hraný ofsajd systém hostujících obránců, šel zcela sám na Lehmanna, nikým neatakován, ale dopadl naprosto stejně jako v prvním poločase Flamini, přestřelil branku. Tři minuty poté napřáhl na druhé straně z dvaceti metrů Fredrik Ljungberg a jeho dobře mířenou střelu zastavilo pouze břevno Sörensenovy branky. Po průniku Van Persieho a následně odpískaném faulu se dostal k přímému volnému kopu Henry, z nějakých dvaceti metrů a pro něj naprosto ideální pozice však trefil pouze zeď a odražený míč "umístil" Van Persie vysoko nad domácí bránu.

Rozhodnout zápas mohli hosté v závěru, Henry zahrával první rohový kop Arsenalu až v 89. minutě, Campbell hlavou posunul míč pět metrů před branku a úplně osamocený Touré měl na své kopačce rozhodnutí, ale selhal a jeho střela mířila mimo Sörensenovu bránu. V souboji mezi Aston Villou a Arsenalem tak gól nepadl.

David O'Leary k zápasu prohlásil: "Musím ocenit své hráče za bojovnost proti takovému soupeři, jakým je Arsenal, škoda, že naši útočníci neproměnili některé vyložené šance. Bylo to vyrovnané utkání a teď už se musíme soustředit na důležitý pondělní zápas proti West Bromwichi."

A ještě reakce Milana Baroše, který měl největší šanci zápasu ve druhém poločase: "Koukal jsem, jestli bych nemohl někomu přihrát. Nakonec jsem se rozhodl vystřelit, ale netrefil jsem bránu. Celý tým pracoval tvrdě a možná jsme si zasloužili více, než remízu."

Autor: Tomáš Kohlmann

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*alas

Bary nehraje takze doufam ze Arsenal nebude mit zadny problem

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele