21. kolo
03.01.2006 21:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Highbury, Londýn

Reportáž

Arsenal FC - Manchester United 0:0

Šlágr kola Premier League se uskutečnil na Highbury, domacím hřišti Arsenalu, který přivítal protivníka neméně slavného - Manchester United. Hostující tým od doby, co vypadl v Lize Mistrů, sbírá jedno vítězství za druhým a je také celkově druhým týmem ligy za Chelsea. Arsenal prožívá mizernou sezónu, na domácím stadionu sbírá body s jistou pravidelností, ale jakmile přijede ven, body si odváží sporadicky.

Čekal se zápas, který bude svázaný taktikou a disciplínou. José Mourinho, manažer Chelsea, řekl, že toto utkání je souboj velmi silných týmů, které bohužel ztrácejí lesk a nejsou schopny jeho týmu konkurovat. Chelsea měla náskok před tímto utkáním 11 bodů na United a dokonce neuvěřitelných 22 bodů na Arsenal. Oběma týmům scházely klíčové postavy, na jedné straně prodaný Patrick Vieira, bez kterého je Arsenal v této sezóně poloviční a na straně druhé to byl Roy Keane, který byl po kritice svých spoluhráčů propuštěn. Pro United ale v tomto utkání nebyl Keane jediným klíčovým hráčem, který chyběl, další byli Alan Smith a Paul Scholes.

První poločas začal velmi opatrně, do náznaků šancí se dostával Arsenal, který měl převahu. Fabregas mířil mimo, neuspěl ani Pires a Henryho kroucený přímý kop těsně minul branku. Utkání nebylo tak vyhrocené, jako obvykle, jediným kontroverzním momentem byl zákrok Giggse na Reyese a teatrální pád španělského útočníka, který vedl ke žluté kartě pro Giggse.

Hra se konci poločasu ještě více uklidnila, tomu odpovídaly i poločasové statistiky - 50:50 držení míče, 6:6 na střely a jediná z nich mířící mezi tyče. O tu se v závěru poločasu postaral Ruud van Nistelrooy v první šanci jinak bezzubých United, míč však vyrazil Lehmann a Ronaldo dorážku poslal na tribunu.

Druhý poločas začal ve stejném duchu, i když United nabírali sílu a dostávali se častěji na dostřel. Rooney však hlavičkoval nepřesně, Giggs poslal volej mezi diváky a Van Nistelrooye na poslední chvíli obral Toure. Domácí se pak dožadovali penalty, když Neville v těsném kontaktu zřejmě přidržel Fabregase, píšťalka sudího Polla však zůstala němá. Asi o největší vzrušení celého zápasu se postaral Jens Lehmann. Jeho nepodařený odkop zachytil ještě na domácí polovině Ryan Giggs a pohotovou střelou chtěl vrátit Lehmannovi míč do branky, bohužel mířil těsně vedle.

V další šanci mířil nepřesně Neville, v 68. minutě se dostal na hranici malého vápna ke střele Robert Pires, ale úspěšný nebyl. A když se neujala ani poslední příležitost utkání, Brownova hlavička v samotném závěru, jíž z brankové čáry odvrátil Eboue, rozešli se velcí rivalové smírně.

Dalo by se říci, že zápas ničím nepřekvapil, žádný tým nechtěl inkasovat, protože to by se mohlo stát osudným. Výsledek 0:0 však nepomáhá ani jednomu z nich, naopak londýnské Chelsea ano...

Autor: Tomáš Malý

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*

tipujem to na remizku goly: henry - rooney

Reagovat
HOST*

podľa všetkého by to mala byť čistá remíza

Reagovat
Shevchenko

Ikdyž jsem bývalý fanda Man Utd, tak: Arsenal musí vyhrát!

Reagovat
smazaný uživatel

těžko říct...02 ??

Reagovat
HOST*alas

Jestli jste videli vcerejsi vykon Arsenalu tak doopravdy budou radi za bod

Reagovat
HOST*

jestli arsenal bude přistupovat k zapasum jako v aston ville tak muze zapomenout na bodovy zisk s manchesterem united

manchester forever

Reagovat
smazaný uživatel

tak Arsenal hraje jinak venku a jinak doma...... a hlavně ať nedostanou zejtra první gól to by se sesypali jak s Chelski

Reagovat
HOST*ozzy

Tipujem remizu.

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

aspon neco...zasrata Chelsea uz by mohla prehrat.MANCHESTER forever

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele