10. kolo
22.10.2005 16:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Highbury, Londýn

Reportáž

Arsenal FC - Manchester City 1:0

V základní sestavě Arsenalu poprvé od konce srpna nastoupil Thierry Henry, ale Gunners ani se svým klenotem nedokázali přesvědčit, že by měli vážně ohrožovat kralující Chelsea. Hostující Manchester City dlouho odolával a kapituloval až z penalty.

První gólovou šanci domácí spálili ve 13. minutě, kdy Henry předložil míč jako na podnose Piresovi a ten z deseti metrů trestuhodně přestřelil. Hosté hrozili z brejků, dvakrát utekl Vassell Cyganovi, ale Musampa ani jednu z šancí nevyužil. Nepříliš vysokou úroveň první půle nepozvedla ani poslední příležitost, kterou po Henryho akci zakončil Lauren přímo na Jamese.

Po změně stran jako první zahrozili hosté, po Sommeilově dlouhém pasu střílel Musampa a Lehmann měl co dělat, aby míč nepustil za svá záda. Po hodině hry přišel rozhodující okamžik. Henry v souboji s Jamesem upadl, podle názoru hostí svůj pád přifilmoval, ale sudí Riley nařídil penaltu. Tu proměnil Pires a Arsenal vedl. Odpovědět mohl po Musampově akci Sibierski, Lehmann však byl na místě.

V 72. minutě Bergkamp neustál souboj s dvojicí protihráčů a domácí dostali příležitost kopat další penaltu, ale co s ní provedli, o tom se asi bude ještě dlouho diskutovat. Pires místo přímé střely jen lehce posunul míč, do zakončení se pokoušel dostat Henry, ale akci přerušila píšťalka rozhodčího, který nařídil přímý kop pro City. Buď proto, že se Piresem rozehraný míč neotočil celý kolem své osy, anebo proto, že Henry fauloval.

Trestat mohl na druhé straně Vassell, poslední šance hostí sice po jeho hlavičce skončila gólem, ten však pro ofsajd neplatil. Pojistku pro Arsenal ještě mohli přidat Fabregas a Flamini, ale neuspěli.

Nakonec tedy Arsenal přece jen zvítězil a udržel si stoprocentní domácí bilanci, na Highbury letos ještě nezaváhal. Navíc manažer Arsene Wenger vítězně oslavil své 56. narozeniny. City prodloužili své trápení proti tomuto týmu, Arsenal neporazili už čtrnáct let.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele