16. kolo
13.12.2003 13:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Manchester United - Manchester City 3:1

Fotbalisté City na Old Trafford zřejmě nevybíhali s přílišným očekáváním, nevyhráli tu už dlouhých třicet let a aktuálně za sebou měli čtyři ligové zápasy bez vítězství. A dobře nezačali ani tentokrát, už v sedmé minutě totiž úplně zapomněli na Paula Scholese, který nikým nehlídaný proměnil v první branku centr od Garyho Nevilla. Hosté začali opravdu špatně a přestože ani United nepředváděli žádný super fotbal, bezzubí City jim nedělali problémy. Také u druhé branky, která padla ve 35. minutě, byl uzdravený anglický reprezentant Scholes. Po srážce dvou protihráčů se dostal k míči ve středu pole, našel Giggse a ten přesným centrem vyzval ke zvýšení Ruuda van Nistelrooye. Až po přestávce hosté trochu ožili a po osmi minutách snížili na rozdíl jednoho gólu, když se po individuální akci trefil Shaun Wright-Phillips. United znervózněli, ale hráči City toho nedokázali využít, naopak otevřeli hru a dovolili domácím dostat se do dalších šancí. Mimo mířili Giggs a van Nistelrooy, nizozemský střelec pak donutil k parádnímu zákroku gólmana Seamana, který jeho střelu vytěsnil na tyč. Výsledek pak v 73. minutě pečetil nejlepší hráč na hřišti Paul Scholes, když usměrnil Klébersonův centr. O zvrat se ještě pokoušeli Anelka a McManaman, oba však ztroskotali na Howardovi. United se díky zaváhání Chelsea posunuli na druhé místo, City na dvanácté příčce už jen vzpomínají na úvod sezóny, kdy se vyhřívali i na čtvrtém místě.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Kurt

Jasná vyhrá,Manchester přehrál bez problémů,škoda Van Nistr.mohl dát druhý gol,ale míč poslal do pravé tyče,i Scholes v poslední mintách kopl do pravé straně,ale Seaman zdolal míč ven.Celkem dobrý zápas.Hoši děkujeme...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele