10. kolo
25.10.2003 16:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Manchester United - Fulham FC 1:3

Sir Alex Ferguson v sobotu "sloužil" první část svého dvouzápasového trestu a na tribuně se nestačil divit tomu, co jeho svěřenci předváděli v souboji s před sezónou podceňovaným a odepisovaným Fulhamem. Hosté se hned od úvodu chopili iniciativy, přehrávali záložní řadu domácích United a už ve třetí minutě se dostali do vedení, když se po pravé straně prosadil Steed Malbranque a předložil tutovku pro Lee Clarka – 0:1. V 18. minutě byli hosté velmi blízko druhému gólu, ale Pembridgova rána se od břevna odrazila na brankovou čáru a zpět do hřiště. I nadále byli hosté jasně lepší a kdyby do poločasu vedli o tři góly, nikdo by se nemohl divit. Místo toho ale přišlo nezasloužené vyrovnání. Těsně před přestávkou si na Giggsovu přihrávku naběhl Diego Forlán a trochu uklidnil zaplněný Old Trafford – 1:1.

Druhou půli začali domácí přece jen aktivněji a v 54. minutě mohli strhnout vedení na svou stranu, ale Forlán trestuhodně minul. Na druhé straně mohlo být pořádně horko v 63. minutě, ale John O'Shea na poslední chvíli obral Louise Sahu, který mohl jít sám na branku. O tři minuty později už se ale hosté opět radovali. Centr od Boa Morteho nedokázal odkopnout Ferdinand, Fortune nechtěně přiťukl Malbrankovi a ten překonal Howarda – 1:2. Poslední ránu pak domácím zasadil jedenáct minut před koncem Junichi Inamoto, když Howarda překonal chytrým lobem – 1:3. I u třetího gólu byl nejlepší hráč zápasu Steed Malbranque, který svého japonského spoluhráče vysunul perfektně načasovanou přihrávkou. V závěru mohl snížit střídající Bellion, ale nic už nezměnil na tom, že United po 39 letech Fulhamu podlehli. Navíc propásli možnost dostat se do čela tabulky a přišli o svou domácí neporazitelnost, která trvala od poloviny loňského září. Fulham je na velmi pěkném pátém místě – hodně daleko od sestupových pozic, které mu byly před sezónou předpovídány.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele