8. kolo
04.10.2003 13:30 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Arsenal FC 1:2

Arsenal zatím prožívá rozporuplný úvod sezóny. V Premier League je od začátku v čele a opět se tak pasuje do role jednoho z kandidátů na titul, ale v Lize Mistrů tápe - naposledy jen remizoval 0:0 v Moskvě s Lokomotivem. Liverpool zatím nepředvádí výkony, se kterými by mohl být manažer Gerard Houllier spokojen a až na úvodní půlhodinu tomu nebylo jinak ani tentokrát. Domácí Reds začali dobře a během úvodních minut hned dvakrát otestovali Jense Lehmanna. Zaslouženého úspěchu se dočkali už ve 14. minutě. Riiseho centr odkopl Edu, trefil přitom Owena, od nějž se míč odrazil k Harrymu Kawellovi a ten se zpoza vápna trefil k tyči –1:0. Do dalších šancí se dostali opět Kewell a dvakrát Owen, po půlhodině se ale ze šťastného vyrovnání radovali hosté. Po přímém kopu Pirese se ve zmatku před brankou nejlépe zorientoval Edu a jeho střela, která by mířila mimo, se od Sammiho Hyypiä odrazila do branky – 1:1.

Po změně stran ještě jednou zahrozili domácí, ale Owen minul a když se o pár minut později zranil, byl už Liverpool pod tlakem. Stále víc se prosazoval hlavně Thierry Henry, který poprvé Jerzyho Dudka řádně ozkoušel v 59. minutě. O deset minut později už šel Arsenal do vedení. Gerard s Finnanem chybovali v rozehrávce, o míč je obral Edu, našel volného Roberta Pirese a ten krásnou střelou do horního rohu překonal gólmana Reds – 1:2. Více ze hry měli i nadále hosté, ale domácí se nevzdávali a v 77. minutě byli blízko k vyrovnání, Ashley Cole ale Dioufův pokus vykopl z brankové čáry. Po něm neuspěli Kewell ani Le Tallec, Liverpool tak podruhé za sebou prohrál a z osmého místa se na nejvyšší pozice dívá se značným odstupem. Arsenal naopak zůstává jedním ze dvou posledních neporažených týmů a s jednobodovým náskokem na Manchester United a Chelsea ligu vede.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele