15. kolo
06.12.2003 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Leicester City - Arsenal FC 1:1

Jsou to už více než tři roky, co naposledy Arsenalu kvůli zranění chyběli společně Vieira s Henrym. Tenkrát kanonýři prohráli 0:2 s Evertonem. Dvojice francouzských reprezentantů chyběla i tentokrát a Arsenal za to opět zaplatil, na hřišti nováčka z Leicesteru vydoloval jen bod.

Domácí začali lépe a hrozili hlavně ze standardních situací. Showcroft po přímém kopu hlavičkoval těsně vedle, o chvilku později Ferdinand z úhlu netrefil branku. Arsenal se pak v nepříliš záživném utkání trochu probudil, ale ani zdaleka nepředváděl svou obvyklou hru. Náznak šance měl Aliadiere, na druhé straně neuspěli Bent a Davidson.

Až po změně stran začal Arsenal pořádně hrát a během pár minut se toho událo víc, než za celý první poločas. Gólman domácích Walker se řádně zapotil při střele Gilberta Silvy, před Lehmannovou brankou se penalty marně dožadoval Bent. Poté z brejku udeřili hosté. Pires uvolnil Bergkampa, ten přesným centrem našel Brazilce Gilberta a jeho hlavička skončila v síti. Tentýž hráč se později vytáhl pěknými nůžkami, opět ale skvěle zakročil Walker. V 73. minutě se opět projevila nedisciplinovanost hráčů Arsenalu, po nešetrném faulu byl vyloučen Ashley Cole. Gunners sice i v deseti ohrozili branku zásluhou Tourého, ale v závěru na oslabení doplatili. Ve třetí minutě nastaveného času poslal Impey dlouhý pas dopředu, Scowcroft sklepl na Hignetta a střídající hráč střelou zblízka vyrovnal.

Leicester po pěti zápasech bez porážky unikl ze sestupových pozic a je patnáctý. Arsenal se po zaváhání Chelsea mohl po týdnu dostat zpět do čela, ale také nebodoval naplno a zůstal druhý, navíc se mu na jediný od přiblížil Manchester.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele