11. kolo
01.11.2003 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Chelsea FC 0:1

Fotbalisté Evertonu marně hledají loňskou formu a přestože si proti hvězdami nabité Chelsea vytvořili spoustu dobrých šancí, opět vyšli gólově naprázdno a síť soupeře tam v lize nerozvlnili už skoro měsíc. Domácí na svého soupeře doslova vlétli a už po třech minutách mohli vést o dva góly, ale nejprve na vybíhajícího gólmana nevyzrál Radzinski a o chvilku později hlavičkoval zblízka mimo Kevin Kilbane. Útoky se na Chelsea valily jeden za druhým a kdyby do poločasu inkasovala čtyři branky, nikdo by se nemohl divit. Ale Rooney z dálky jen prověřil Cudiciniho, Nyarkova dělovka zpoza vápna se za strnulým gólmanem odrazila od břevna na brankovou čáru a Rooneyho pokus trefit lobem prázdnou branku skončil těsně nad. Hosté za celý poločas zahrozili jednou, ale Joe Cole mířil v dobré pozici těsně vedle.

Také druhá půle začala šancí Radzinského, ale jeho halfvolej po přihrávce Gravesena skvěle zlikvidoval Cudicini. Pak přišel pro domácí šok. Běžela 49. minuta, když zprava odcentroval Geremi, míč se skrz vápno dostal až k vzdálenější tyči k rumunskému útočníkovi Adrianu Mutuovi a ten se nemýlil – 0:1. Hráči Evertonu byli jako opařeni a o pár minut později mohli inkasovat znovu, kdyby v brance nestál Nigel Martyn – zneškodnil jak Geremiho střelu, tak i Mutuovu dorážku. Tahounem domácích ve snaze vyrovnat pak byl 18letý zázrak Wayne Rooney, ale když sedm minut před koncem zazdil tutovku Francis Jeffers, který po skvělém Naysmithově centru hlavou z blízka netrefil, zbyly domácím jen oči pro pláč. Neschopností a smůlou v koncovce se připravili o velké vítězství a s pouhými deseti body zůstávají blízko sestupovému pásmu. Chelsea se stále drží na druhém místě, o bod za vedoucím Arsenalem.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele