5. kolo
14.09.2003 17:05 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Birmingham City - Fulham FC 2:2

Zápas měl nečekaně rychlý začátek a domácí fanoušky již v první minutě zmrazil rychlík Fulhamu Louis Saha, když si naběhl na pas Jerome Bonnissela a obstřelil gólmana Maika Taylora. O deset minut později měl vyrovnání na dosah finský útočník Mikael Forssell, který je v Birminghamu na hostování z Chelsea, ale tentokrát ještě neuspěl. Forssell by i u dalších dvou příležitostí domácích, ale v závěru poločasu to byl opět Fulham, kdo mohl zvýšit vedení. Dvakrát to mohl být Luis Boa Morte, poprvé však jeho střelu zblokoval Darren Purse a později stejný hráč zastavil přihrávku, po které mohl jít Boa Morte sám na bránu. Nakonec se domácí ještě před odchodem do kabin radovali z vyrovnání, když se konečně trefil Mikael Forssell.

Do druhé půle nastoupil lépe Fulham a po pěti minutách mohl jít opět do vedení, Legwinského střela ale jen orazítkovala břevno. I nadále hráli především hosté a ve dvou šancích byl opět Boa Morte, po hodině hry ale jejich hra dostala vážnou trhlinu, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Sylvain Legwinski. Domácí byli početní výhodou povzbuzeni, měli rázem více ze hry, ale nedokázali vymyslet finální přihrávku a hosté se zdáli být s remízou spokojeni. V 78. minutě ale přišel pro domácí šok - na dlouhý pas si naběhl Boa Morte a v souboji s gólmanem Taylorem, který mnozí domácí fotbalisté reklamovali jako faul, dopravil míč do sítě. Domácí ale zabojovali a remízu nakonec vydřeli, v 82. minutě nejprve van der Sar brilantně zneškodnil hlavičku Purseho, na dorážku Mikaela Forssella však již neměl nárok. Darren Purse se následně tak vehementně snažil vzít míč a jít co nejrychleji opět rozehrát, že se málem popral s Boa Mortem a dostal červenou kartu. V závěru ještě mohl výhru na stranu domácích strhnout Robbie Savage, jeho přímý kop ale opět výborně zlikvidoval van der Sar.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele