Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
11.06.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Island - Chorvatsko 1:0

Střetnutí Islandu s Chorvatskem sice příliš fotbalové krásy nenabídlo, ovšem o drama přesto nebyla nouze. V poslední minutě základní hrací doby totiž Hordur Magnússon i s trochou štěstí prolomil bezbrankový stav a zařídil Islanďanům velecenné vítězství 1:0, díky němuž jsou oba týmy po šesti odehraných zápasech na čele skupiny I se shodným ziskem třinácti bodů.

Úvodní půlhodina nabídla pouze nepřesné rány Gunnarssona s Modrićem z uctivé vzdálenosti a obdobně si posléze počínal i Gylfi Sigurdsson z přímého kopu. Na první větší brankovou příležitost si diváci museli počkat do pětapadesáté minuty, kdy přízemní centr Perišiće našel v pokutovém území Nikolu Kaliniće, avšak ani chorvatský forvard nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi. To se již o deset minut později povedlo Marcelu Brozovićovi, ale brankář Halldórsson si s jeho skákavou ranou zdálky dokázal poradit a vyrazit míč na rohový kop.

Vše tedy nasvědčovalo, že utkání skončí zaslouženou bezbrankovou remízou, jenže v devadesáté minutě přišel šok. Rohový kop Gylfiho Sigurdssona nachytal chorvatskou defenzivu nepochopitelně v nedbalkách a Hordur Magnússon se zničehonic ocitl zcela sám ve skvělé pozici k zakončení. Přestože islandský bek netrefil míč hlavou, odrazil jej šťastně za záda bezmocného brankáře Kaliniče vlastním ramenem a rozpoutal v Reykjavíku bouřlivé oslavy jak na hřišti, tak na tribunách.

Autor: Martin Kantor / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

uz bude hrat i Modric??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele