Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 3
11.10.2008 20:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

San Marino - Slovensko 1:3

Slovensko v utkání na hřišti jasného outsidera ani nemohlo pomýšet na nic jiného, než na výhru, což se mu také povedlo. Nebylo to však nic jednoznačného.

Slovenský tým měl ostrý nástup, hned ve třetí minutě zahrozil debutant Jendrišek, akci ale zakončil nepřesným centrem. O několik minut později měl šanci pro změnu Mintál, do cesty se mu ale postavil bránící Della Valle a útočník Norimberku ani nadvakrát nedokázal míč dopravit do sítě. Na druhé straně byl hodně vidět Selva, který také po čtvrthodině vstřelil gól, jenž mu ale kvůli ofsajdu nebyl uznán.

Ve 32. minutě se však již skóre měnilo a zcela očekávaně skórovali hosté. Vittek intuitivně našel Šestáka a ten hlavičkou překonal Simonciniho v domácí brance – 0:1. Slováci se ale neuspokojili a ve 38. minutě vedli již o dvě branky. Byl u toho opět Vittek, který sklepl vysoký míč ke Kozákovi a ten se v zakončení nemýlil – 0:2. Jenže hostující radost byla otupena ještě do přestávky, po Krajčíkově zaváhání se dostal k míči Selva a technickou střelou nedal Kamenárovi šanci – 1:2.

Do druhé půle vyběhl na trávník střídající Karhan a jen pět minut mu stačilo k tomu, aby se gólově prosadil, což rozhodně nepatří k přednostem záložníka Mainzu. Karhan si naskočil na rohový kop v podání Čecha a hlavou upravil na 1:3. Slováci mohli posléze přidat další branky, v 56. minutě se ale neujala hlavička Petráše a za další tři minuty neproměnil svoji tutovku ani Šesták.

V 66. minutě předvedl Weissův soubor zdařilou kombinaci, na jejímž konci ale neuspěl Vittek. Na druhé straně zaohrozil Marani, jeho hlavička po rohovém kopu šla jen o chloupek vedle. V 72. minutě přišel pro slovenský tým trochu nečekaný zádrhel, po druhé žluté se totiž musel ze hřiště pakovat stoper Kratochvíl. Na jeho místo se do obrany zatáhl Karhan a i o deseti lidech si hosté výhru 3:1 bezpenčě pohlídali.

Autor: Petr Vaněček / profutbal.sk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

slovensko vyhraje 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Slovaci si jedou zatrenovat ale buhvi jaka kanonada se konat nebude...0:2,0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Naši síce vyhrajú ale podcenia to. tip 1:2

Reagovat
Xavi8

tip 0:2 hlavne su 3 body

Reagovat
jtbs

slovensko vyhra 7-1

Reagovat
smazaný uživatel

kto by tých 7 gólov dal??

Reagovat
smazaný uživatel

slovensko je lepsie nes cesko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele