Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2006

zóna UEFA (Evropa) - baráž - 1. zápasy
12.11.2005 22:00 CET
5 : 1
(2:0)

Španělsko

Slovensko

Rozhodčí: Massimo De Santis (ITA) - Alessandro Griselli (ITA), Marco Ivaldi (ITA)
Diváci: 47.210

Reportáž

Španělsko - Slovensko 5:1

Španělé přivítali v prvním barážovém zápase Slovensko, po celý zápas ho jasně přehrávali a po výsledném skóre 5:1 je více než jednou nohou na turnaji. Střelecké trápení z kvalifikační skupiny bylo zapomenuto, hattrickem na sebe upozornil hráč, o kterém se nevědělo, zda bude vůbec hrát - záložník FC Liverpool, Luis García. Španělé přesně kombinovali ve velké rychlosti a svému soupeři míč téměř nepůjčovali.

Hosté nastoupili bez kanonýra Mintála, jehož nahradil Vittek, přičemž na lavičce zůstal další útočník Németh, v záložní řadě se objevil Karhan. Domácí rozehráli zápas v předpokládané sestavě, jen místo Xabiho Alonsa postavil kouč Aragonés raději křídlo Luise Garcíu a elastická ofenziva Španělů přecházela místy do rozestavení 4-2-4.

Pyrenejci se pustili do svého soupeře hned od začátku, první šanci měl po akci Torrese s Reyesem Raúl, ale Čontofalský vyrazil jeho velkou příležitost do boční sítě. Roh rozehrál Xavi, ve vápně byli tři nekrytí útočníci a Luis García efektní hlavičkou otevřel skóre. Španělům narostla křídla, Reyesův průnik skončil jen dalším rohem, Torresův volej byl zblokován. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Xavi vysunul nádhernou kolmicí Luise Garcíu, ten si míč zpracoval na prsou a zlehka posunul míč podél vybíhajícího Čontofalského do branky. Hosté marně reklamovali ofsajd, kouč Galis byl dokonce vykázán do šatny.

Na rychlý míč za domácí obranu si naběhl Vittek, ale srazil se s Casillasem a chvilku se nehrálo. Španělé kontrolovali hru, do vápna pronikl s míčem na noze Torres, přihrál Raúlovi, ale ten pálil mimo branku. Další možnost připravil pro Raúla na levém křídle řádící Reyes, ale přízemní střelu madridského útočníka Čontofalský kryl. Třetí gól mohl dát po půlhodině hry Torres, v rychlosti vypálil míč na branku, ale ten jen olízl břevno. Nebezpečný centr hostí minul Hološko, Puyol odvrátil míč na rohový kop.

Domácí pokračovali v galapředstavení, po Del Hornově centru zleva na Torrese s Reyesem skončil míč opět jen v boční síti. Do šatny mohl přidat další trefu Raúl, ale sudí De Sanctis mu pískl velmi sporný ofsajd. První půli zakončil neúspěšným trestným kopem Xavi. Španělé měli zápas pevně v rukou, Slováci jen málokdy vyrazili dopředu ve více hráčích, za celou první půli nevystřelili ani jednou přesně na Casillasovu branku.

Začátek druhé půle byl pro hosty jako z pohádky. Luis García namazal malou domů přímo na nohu střídajícímu Némethovi, ten se trefil mezi Casillasovy nohy a snížil. Domácí znervózněli, ale do tempa je opět posadila penalta a třetí gól. Luis García míč minul, Kratochvíl šel do skluzu a když vstával, posunul rukou míč do bezpečí. Míč si na značku pokutového kopu postavil Torres a dal třetí španělský gól. Had navíc za protesty dostal druhou žlutou a byl vyloučen.

Nebezpečnou Raúlovu střelu lapil Čontofalský, čtvrtý gól přidal po Vicenteho přízemním centru s grácií Luis García a zkompletoval hattrick. Konečné skóre dovršil po dalším centru Vicenteho hlavou Morientes. Středeční odveta se tak bude hrát spíše z povinnosti.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (19)

Přidat komentář
HOST*yarda

Ehm, věnujte pozornost počtu nominovaných z Realu a z Barcelony

Reagovat
HOST*lenmiro

Držíme palce Slovensku a veríme že s ťažkým súperom uhrá remízu 1:1 ( je to asi na dlhú dobu jediná možná šanca dostať slovenský futbal na MS)

Reagovat
smazaný uživatel

asi ne, po utkání na Calderonu bude jasno

Reagovat
smazaný uživatel

a taky že jo

Reagovat
smazaný uživatel

těžko, ale taky fandim... asi moc golu nepadne, tip 1, 10-jistota

Reagovat
smazaný uživatel

to s tím Joaquínem se moc vůbec nelíbí.... to jako když se zraní Luis García pude napravo Rivera???

Reagovat
HOST*yarda

Podle všeho půjde napravo Xavi, ale ne ve funkci křídla

Reagovat
smazaný uživatel

pojd k Novákům

Reagovat
smazaný uživatel

Slovenští bratři fandíme vám , máte na ně

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo kdo to dává???

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

spanieli mohli postupit aj normalne nepotrebovali aby im ten curak skorumpovany este pripiskoval..nemam slov

Reagovat
HOST*Micák

Mohl bych se tě na něco zeptat? zajímkalo by mě, čím vás rozhodčí zničil, nebo čím vám uškodil? Nechtěj mně tady teď tvrdit, že když jim písknul tu penaltu na 3-1, že nebyla. Ta byla naprosto evidentní a to co řekli ti vaši idioti, co to komentovali, ti byli na po tlamě. Taková ruka se nepíská? Bych chtěl vidět jejich reakci, kdyby se tohle stalo na druhé straně a písknuta nebyla. a jenom tak mimochodem, ještě sem teda neviděl někdy něco takového, aby rozhodčí zařízl někoho, když dostanou pět gólů? já myslím, že tady tohl snad ani nejde, to jenom idiot Čontofalský, nevěděl, co má vypustit z tlamy.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si teda riadny chuj šak tá červená bola horšia jak ta posratá jedenastka kde si ty videl futbal horskú ligu v tej posratej deine kde sa narodil ten blbý cigaň baroš???

Reagovat
HOST*kadláč

kluci,bohužel,podle výsledku to vypadá na hroznej nářez,neviděl jsem to,prej to trochu zaříz rozhodčí,víte někdo víc?čau K.

Reagovat
smazaný uživatel

sakjasne....hrali zle ale dost pomohol rozhodca..prvy polcas bol zabity to je jasne hrali sme zle ale v druhom sme dali stastny gol a spaniely znervozneli len potom to doklepol sudiii

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodca pískal každou drobnost ale na obou stranách a je jasné který tým tím byl znevýhodněn. Jedinou hrubku udělal De Sanctis tím že neuznal jasný gól Raúla...

Reagovat
smazaný uživatel

Žádný strachy,bratři! Doma jim nandáte 4:0 a bude uděláno!!!

po stopách Artmedie.-

Reagovat
HOST*Potty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele