Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2006

zóna UEFA (Evropa) - skupina 5
03.09.2005 20:45 CET
2 : 3
(1:2)

Slovinsko

Norsko

Rozhodčí: Luis Medina Cantalejo (ESP) - Victoriano Giraldez Carrasco (ESP), Clemente Ayete Plou (ESP)
Diváci: 10.055

Reportáž

Slovinsko - Norsko 2:3

Velké drama přinesl přímý souboj o průběžné druhé místo v tabulce. Zajímavý zápas hraný za těžkých deštivých podmínek odstartoval hned v první minutě norský střelec John Carew, když využil chyby domácí obrany a dostal svůj tým do vedení. To však netrvalo dlouho, hned ve třetí minutě srovnal Cimirotič. A že bylo na co dívat dokumentuje i to, že už šlo o třetí šanci Slovinců. Ti se pak ale trochu zatáhli, dovolili soupeři převzít iniciativu a to se jim vymstilo, ve 24. minutě vrátil Nory do vedení Claus Lundekvam.

Slovinský trenér Branko Oblak o přestávce přeskupil tým a bylo to znát. Norský brankář Myhre musel likvidovat pokusy Cimirotiče, Rodiče a Nastji Čeha, ale nakonec svou branku neuhájil a sedm minut před koncem pustil za záda střelu Antona Zlogara, jemuž nacentroval Čeh. Ani to ovšem nebylo všechno, domácím nakonec nebyl přán ani bod. Minutu před koncem totiž publikum umlčel záložník Blackburnu Morton Pedersen, který po parádním sólu rozhodl o výhře 3:2 pro Nory.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele