Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2006

zóna UEFA (Evropa) - skupina 3
03.09.2005 22:15 CET
6 : 0
(3:0)

Portugalsko

Lucembursko

Rozhodčí: Dick van Egmond (NED) - Jantinus Meints (NED), Hans Ten Hoove (NED)
Diváci: 25.300

Reportáž

Portugalsko - Lucembursko 6:0

Portugalsko jednoznačně potvrdilo roli favorita v utkání s Lucemburskem a v čele třetí skupiny už má pětibodový náskok. Domácí ohrožovali soupeřovu branku hned od začátku, ale i hosté se ukázali, Ricardo musel vytáhnout parádní zákrok proti střele Carla Pace. Pak už šli Portugalci do vedení, Figův přímý kop usměrnil do sítě hlavou Jorge Andrade. Lucemburský gólman Oberweiss pak vychytal Pauletu, ale proti hlavičce Ricarda Carvalha po Figově rohu už byl bezmocný. Za chvíli se dočkal i Pedro Pauleta, když jej dlouhým pasem našel Andrade a útočník PSG zpoza vápna přehodil gólmana.

Do druhé půle v portugalském dresu nastoupil mladíček Moutinho a za pár minut vyrobil druhý gól pro Pauletu, který už má na svém kontě 39 reprezentačních branek, jen o dvě méně, než legendární Eusébio. Závěrečné minuty patřily střídajícímu Simao Sabrosovi a jeho dvěma gólům - nejprve se trefil přesným přímým kopem a brankový účet zápasu pak završil centrem, který do vlastní sítě tečoval Strasser. Pokud Lotyši ve středu seberou body Slovensku a Portugalci vyhrají v Rusku, budou slavit postup.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele