Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2006

zóna UEFA (Evropa) - skupina 4
12.10.2005 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Irsko

Švýcarsko

Rozhodčí: Markus Merk
Diváci: 35.000

Reportáž

Irsko - Švýcarsko 0:0

Irové a Švýcaři hráli o všechno - domácím jen výhra dávala jistotu baráže, hostům k baráži stačila remíza, ale v případě vítězství mohli postupovat přímo.

První velkou šanci zápasu si vypracovali hosté, ve 31. minutě po Degenově centru hlavičkoval Frei, ale z malého vápna místo odkryté branky trefil jen vnější stranu tyče. Irové sice bojovali, šance však stále počítali Švýcaři, ve druhé půli Frei nejprve netrefil dobrý Magninův centr a poté přinutil k parádnímu zákroku Givena. Irové si první a poslední střelu na branku připsali až v závěru, kdy Reidův pokus vytáhl nad břevno Zuberbühler.

Irští fotbalisté si během zápasu několikrát stěžovali na výroky německého sudího Markuse Merka. Ten hned ve druhé minutě neposoudil jako penaltový střet Magnina s Robbie Keanem, i v několika dalších případech byl k hostům shovívavější. Žádné protesty však už nic nezmění na tom, že Švýcaři jdou do baráže a Irsko si účast na mistrovství světa nezopakuje.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele