Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2006

zóna UEFA (Evropa) - skupina 1
07.09.2005 17:30 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Česko - Arménie 4:1

Reprezentanti České republiky splnili povinnost, když na olomouckém Andrově stadiónu porazili Arménii 4:1. Hosté dlouho odolávali, góly začaly padat až po přestávce, a to hned tři za deset minut. Dvěma trefami se blýskl Jan Polák.

Trenér českého výběru Karel Brückner musel opět řešit problémy se zraněními, nastoupit nemohli Rosický, Čech, Bolf a Jankulovski. Kouč zvolil netradiční rozestaveni 3-5-2, obrannou řadu tvořili Grygera, Rozehnal a Ujfaluši, které ze středu pole doplňoval Galásek. Ofenzivnější úkoly v záloze měli Poborský, Polák, Heinz a Skácel, který nastoupil místo Šmicra. V útoku se pak objevila tradiční dvojice Koller, Baroš.

Češi začali hodně zostra a během deseti minut si vytvořili tři slibné šance, ale neuspěli Koller, Heinz ani Baroš. Arméni poprvé zahrozili po patnácti minutách, kdy šli do brejku dva proti dvěma a jejich akci zastavil skvělým skluzem Ujfaluši.

Domácí pokračovali v mírném tlaku, ale jejich hra byla plná nepřesností a po půlhodině hry mohli prohrávat. Po chybě Galáska šel sám na bránu Arat Hakobjan a jen díky skvělému zákroku Jaromíra Blažka, který vyběhl před šestnáctku a soupeři vypíchl míč, zůstalo skóre nezměněno.

Krátce před přestávkou dobře zahrál přímý kop Karel Poborský, ale míč po teči jednoho z obránců branku těsně minul. Do druhé půle nastoupil místo Skácela Vladimír Šmicer a hned se uvedl, po své levé straně se dostal až do vápna, kde však zakončil střelou do nohou gólmana.

Češi svému soupeři, stejně jako na začátku zápasu, připravili drtivý tlak a ten už tentokrát přinesl úspěch. Uplynuly jen tři minuty, kdy se za šestnáctkou do míče opřel Marek Heinz a míč za přispění teče obránce skončil v síti - 1:0. Za čtyři minuty už to bylo 2:0. Z dálky tradičně napřáhl Jan Polák a hosté měli opět smůlu, míči do branky stejně jako v prvním případě pomohla teč.

Dvougólové vedení české fotbalisty uklidnilo, ale v tlaku nepolevili a v 58. minutě přidali další branku. Po Poborského roku a hlavičce Kollera, kterou brankář Berezovskij vyrazil, se míč dostal k Milanu Barošovi a ten už s dorážkou neměl problémy - 3:0.

Útočník Aston Villy byl jako utržený ze řetězu, třikrát upláchl svým strážcům, ale chyběl mu klid a přesnost v zakončení. A tak, když se jemu samotnému nedařilo skórovat, vybídl v 76. minutě spoluhráče. Tím byl Jan Polák a jeho rána z jednadvaceti metrů šla přesně k tyči - 4:0.

Češi měli další šance, hrálo stále jen na jednu branku, ale i tak dokázali Arménci dát čestný gól a trochu pokazit výsledek. Do rychlého protiútoku se po levé straně pustil Petrosjan, před brankou našel volného Arata Hakobjana a ten už svou druhou konfrontaci s Blažkem zvládl - 4:1.

Tabulka první kvalifikační skupiny už opět vypadá o něco lépe, Česká Republika se dostala před Rumunsko. Na závěr nás však čekají velmi těžké zápasy, 8. října doma Nizozemsko a o čtyři dny později poslední utkání ve Finsku. K jistotě druhého místa potřebujeme alespoň dva body, ale abychom se vyhnuli baráži, bylo by nejlepší získat všech šest...

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*RM

Musíme je bezpodmínečně porazit pokud chceme na MS.

Reagovat
HOST*Michal

2:1.

Reagovat
HOST*Kord

skoda ze prava nema ct2,mozna je dobre ze to ani ta posrana nova nevysila,jeji prenosy (a nejen ty)to je pod psa novaka, ze o sobe prohlasuje ze vychazi divakum vstric,a je ji blizsi udajna sledovanost(moc tem grafum neverim,a o tom to neni).tohle ale vazne je na bombu k vratnici.

Reagovat
Mr.Jindros

Mě to takhle vyhovuje, Galaxii mám a tam to dávaj a navíc s mnohem lepšími komentátory než má Nova. I když Bosák je Bosák.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele